5 attefallshus som väcker habegär

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~4 minuter

De kräver varken bygglov eller är jättedyra. Dessutom finns de i många utföranden och storlekar. Här är fem attefallshus som väcker köplusten.

1.     Åre Skicross Edition från Extrahuset

Letar du efter ett attefallshus med möjligheter? Åre Skicross Edition från Extrahuset är en fjällstuga utvecklad av Extrahuset med hjälp av det svenska skicrosslandslaget. Stugan är praktisk och modern och passar lika bra som skidstuga i fjällen som extrahus på villatomten. Vad som skiljer den här fjällstugan från andra attefallshus är bland annat den stora hallen, vilket är viktigt i fjällvärlden då man kommer hem med skidor och pjäxor. Stugan har dessutom optimalt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier. Stugans ena kortsida har fönster från golv till tak. Det här attefallshuset har även ett rymligt sovloft samt ett separat sovrum på bottenvåningen. Totalt finns det plats för 4 – 6 bäddar. Åre Skicross är ett attefallshus med fokus på praktiska detaljer. Till exempel fyller trappan till loftet en extrafunktion: förvaring.

2.     Bromma från Attefallsdesign

Gillar du modern minimalism? I så fall kanske Brommahuset från Attefallsdesign kan vara intressant. Huset är 25 m2 och utrustat med ett loft. Planlösningen är relativt öppen för att maximera utrymmet. Det bästa av allt är förstås den moderna designen. Bromma är ett kubformat attefallshus med stora glaspartier på framsidan. Fönstren täcker hela fronten av huset och har även en glasdörr som öppnar upp vardagsrummet mot uteplatsen. Den öppna planlösningen där vardagsrum och kök smälter samman gör det enkelt att möblera. Du kan använda huset till olika saker, exempelvis som gäststuga, hemmakontor eller kanske ett poolhus.

3.     Solhuset Mansard från Attefallsbutiken

Om du bor i ett äldre och mer traditionellt hus kan Solhuset från Attefallsbutiken vara ett bra alternativ. Det är ett attefallshus på 30 m2. Huset ser ut som ett gammalt vackert kulturarv fast i betydligt mindre skala. Det har många dekorativa snickerier som spröjsade fönster, ett vackert mansardtak i plåt och en liggande träpanel. Du kan välja samma färg på Solhuset som huvudbyggnaden.

4.     Maria 30 från Attefallsteamet

Det här attefallshuset passar nästan var som helst – oavsett om ditt bostadshus är modernt eller traditionellt i utseendet. Maria är ett attefallshus på 30 m2 med tidlös arkitektur och med ett vackert sadeltak i plåt. Inomhus har huset en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Det finns ett sovrum i anslutning till vardagsrummet samt ett rymligt loft på 10 m2 med öppningsbart fönster. En extra bonus i det här attefallshuset är det lyxiga badrummet, helt klätt med italienskt Morazzi-kakel, vägghängd toalett, värmegolv och mycket förvaring. Det stora glaspartiet på husets ena kortsida suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus samt bidrar till ett optimalt ljusinsläpp.

5.     Klassisk Panorama från Husverket

En vacker bolundare på 30 m2 plus ett rymligt loft på 11,5 m2. När arkitekterna ritade det här attefallshuset tog de ut svängarna lite extra. Huset känns klassiskt men har flera moderna inslag som stora glaspartier, takfönster och olika takhöjd. Beroende på vad du vill använda huset till kan planlösningen förändras. Till exempel kan du välja en planlösning med ett rymligt och separat sovrum samt en trappa upp till loftet som även kan användas till förvaring. Du kan även välja en planlösning med fokus på sällskapsytor, eller välja tillval som bastu och relaxavdelning. Ska huset användas som gästhus? Då kan du välja en planlösning med två separata sovrum samt ett gemensamt badrum.

Vanliga frågor och svar

Max 30 m2.

Det varierar mycket. Du kan hitta enklare attefallshus från cirka 200 000 kronor och mer exklusiva varianter från cirka 600 000 kronor.

Du får bygga flera attefallshus på tomten, dock får de tillsammans inte överskrida 30 m2.

Som mest fyra meter (från mark till taknock).

Relaterade artiklar