90-talet ringde …

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~2 minuter

Svampade väggar i gula nyanser, glasbord, heltäckningsmattor och furu. Vi trodde inte heller att det någonsin skulle ske, men 90-talet gör comeback i våra hem.

Innehållsförteckning

Väggar

Inte nog med att det blivit trendigt att måla med gult i olika nyanser, det har dessutom blivit populärt att måla väggarna med svamp. Du läste rätt. De melerade väggarna är tillbaka. Vill du hellre sätta mönster på tillvaron á la 90-tal? Välj i så fall marmorinspirerade tapeter eller måla med blanka färger. Apropå färg. Nu vinkar vi (tyvärr) adjö åt de svala, lugna harmoniska färgerna som rostrött, grågrönt och greige. Nu är det ljusblå, kornblå, rosa och klargrönt som gäller.

Detaljer

Allt från 90-talet är inte tillbaka, gud bevare oss väl, men några väl utvalda detaljer har tydligen blivit snyggt igen. Vi pratar om de färgade glasen och vaser i sicksack-form som gärna ska stå på rad. Ska du köpa nya skålar till köket? Välj inte vitt porslin, satsa istället på färger, mönster och oregelbundna former.

Elflugan

En riktig klassiker från 1997, designad av Marie Lundgren och Kina Strandberg. Elflugan är lika fin som mysbelysning som en vacker adventsljusstake.

Pris: 5840 kr LÄS MER / KÖP

Vill du dekorera med konst? Då är det Matisse du ska satsa på. Eller solspeglar. Levde du under 90-talet har du garanterat ett antal sådana liggande i en låda.

Vas Muse M från Fundamental Berlin

Vas som är munblåst i Böhmen, Tjeckien.

Pris: 1299 kr LÄS MER / KÖP

Möbler

Det obegripliga har hänt, obehandlade furumöbler är tillbaka. Vi vet inte hur vi känner kring det. Har du tur har du ett par gamla Ikeamöbler i furu i förrådet. Sådana du tänkt måla om och byta knoppar på, men som nu alltså är perfekta precis som de är. Har du riktigt mycket tur har du även ett par gamla Bauhaus-stolar liggande på vinden. De designades förvisso redan 1928, men stolarna var extremt populära under 90-talet – och likaså nu.

Relaterade artiklar