Världens konstigaste hotell

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~4 minuter

Har du någonsin funderat på hur det skulle vara att bo under havet? Eller högt upp i ett träd, som en fågel? Du behöver inte fundera mer – här hittar du världens konstigaste hotell.

1.     Zaandam Inntel Hotel i Amsterdam, Nederländerna

Zaandam Inntel Hotel i Amsterdam ser ungefär ut som att man byggt hus på hus på hus. Och inte vilka hus som helst utan traditionella hus från Zaan-regionen i Nederländerna. Hotellet är absolut häftigast från utsidan men erbjuder all komfort man kan önska sig även på insidan. Här finns pooler, träningslokaler, bar och restaurang och förstås mysiga hotellrum.

2.     Treehotel i Harads, Sverige

Ett av världens fräckaste hotell hittar vi faktiskt i Sverige – i Harads i norra Sverige. Hotellet är byggt i separata sviter i träd. Inget hotellrum är det andra likt, vare sig från ut- eller insidan. Här kan du bland annat bo i ett hotellrum som ser ut som ett fågelbo. Det finns även hotellrum byggt med spegelväggar, det syns knappt. Vill du få en utomjordisk vistelse väljer du istället tefatet som också är byggt uppe i ett träd.

3.     Manta Resort på Zanzibar, Tanzania

Är du höjdrädd kanske du istället ska besöka Manta Resort på Zanzibar, här bor du som en fisk, under vattnet. Hotellet ligger i Indiska oceanen och består av ett flytande hus vars sovrum ligger under havsytan. Sviten är byggd som en fristående (flytande) bungalow. När du tröttnat på att ligga och titta på färgglada fiskar från sängen kan du snorkla, hotellet guppar nämligen ovanpå en av världens bästa dykplatser.

4.     Hotel Kakslauttanen i Saariselkä, Finland

Ishotellet är förvisso ett av världens mest unika hotell, men även grannarna i öst har en unik hotellupplevelse högt upp i norr – Hotel Kakslauttanen i norra Finland. Här bor du i iglor byggda av glas. Upplevelsen är magisk året om, men särskilt när norrskenet dyker upp på natthimlen under vinterhalvåret. Om du åker hit i december kan du även passa på att träffa jultomten.

5.     727 Fuselage Home i Quepos, Costa Rica

Mitt i den costaricanska djungeln, i Quepos, ligger ett flygplan bland träden. Men inte vilket flygplan som helst utan ett 727 Fuselage som är totalrenoverat och ombyggt till ett lyxigt och mysigt hotell. Förutom att du kan avnjuta frukosten från ditt privata trädäck högt uppe bland trädkronorna och med den frodiga växtligheten i ryggen, kan du samtidigt njuta av havsutsikt. Ensamt blir det inte, du kommer garanterat att få besök av både sengångare, tukaner och apor.

Pst!

Du har väl inte missat att du kan bo som en hobbit från Sagan om Ringen – i Nacka?

Relaterade artiklar