Ny offerttjänst undanröjer risken för konflikter mellan hantverkare och privatpersoner

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~3 minuter

Badrumsrenoveringar är det som toppar listan bland de VVS-tjänster som blivit anmälda till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Den vanligaste orsaken till problem mellan parterna är missförstånd – om vad som ska göras, när jobbet ska vara klart och till vilket pris.

Svårt att hålla koll

Många privatpersoner upplever att det är svårt att hitta rätt expert för sitt uppdrag. Det kan bero på flera saker, bland annat att hantverkare i området är fullbokade, att privatpersonen inte vet exakt vad han eller hon behöver hjälp med eller att priset känns för högt. För den som inte har tid att hitta och jämföra hantverkare är det oftast enklare att använda en offerttjänst.

Med BYGG.se offerttjänst matchas beställare endast med kvalitetssäkrade experter. Till exempel offentliggörs finansiell information, om företaget har någon anmärkning eller är konkurssatt. Privatpersoner kan enkelt se hantverkarens meriter och kvalifikationer. Hantverkaren har i sin tur möjlighet att skapa en profil där han eller hon kan presentera sitt företag. På sin profil kan experten ladda upp sina certifieringar och försäkringar samt visa omdömen.

En av fördelarna med tjänsten är att avtalet mellan beställaren och experten finns i tjänsten och signeras av bägge parter med BankID, vilket innebär en trygghet då avtalet blir juridiskt bindande. När projektet är igång kan experten ladda upp dokumentation i form av bilder och text allteftersom olika delmoment slutförs. Dessa kan även beställaren se och på så vis följa projektets gång.

Tryggare avtal

Konflikter mellan parter uppstår ofta på grund av missförstånd, kanske har beställaren inte förklarat tillräckligt detaljerat vad han eller hon vill ha hjälp med eller så kanske experten lämnat en felaktig prisbild och missat ROT-avdraget. Med BYGG.se offerttjänst fyller privatpersonen i sin offertförfrågan och hantverkaren kan då svara på den genom att skicka en offert. Alla prisuppgifter och uppskattad tidsåtgång fylls också i.

Råd & tips

Skulle det uppstå några funderingar under projektets gång, är BYGG.se-teamet alltid redo att svara på frågor och komma med råd & tips för att underlätta.

Gratis offerttjänst

BYGG.se offerttjänst är ett tryggt och effektivt sätt för beställaren att få hjälp med ett bygg- eller renoveringsuppdrag, oavsett hur litet eller stort det är. Tjänsten är helt gratis. När beställaren har beskrivit uppdraget matchas offertförfrågan med experter i samma geografiska område.

För hantverkare och andra experter innebär offerttjänsten också stora fördelar, eftersom de får nya uppdrag utan att själva behöva leta upp kunderna. BYGG.se hittar jobben åt dem. Det kostar ingenting att skicka offerter, det är endast när en beställare accepterat och signerat offerten med BankID som hantverkaren betalar en mindre avgift på 999 kronor. Kostnaden är densamma oavsett projektets värde. Om beställaren väljer att gå vidare med någon annans offert betalar experten ingenting.

Ta hjälp av experter till sommarprojektet

Nu har du möjlighet att använda BYGG.se offerttjänst till dina sommarprojekt. Kanske planerar du att bygga altan, montera pool eller måla om hela huset? Låt en kvalificerad expert fixa jobbet åt dig – så du kan njuta av den efterlängtade sommaren!

Relaterade artiklar