Vad får du för 150 miljoner kronor?

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~5 minuter

Sätt dig bekvämt med en skål popcorn – nu ska vi besöka den omtalade Täbyvillan som är till salu för blygsamma 150 miljoner kronor.

Helikopterplatta, en komplett vinsamling, biosalong med lyxiga, bekväma fåtöljer och exklusiva material från alla kontinenter är endast toppen av isberget i den här extremt lyxiga villan i Täby. Med en yta på närmare 1 000 m2, sjöutsikt och specialdesignade möbler är villan något de flesta endast kan drömma om – såvida du inte har 150 miljoner kronor på banken.

Skulle du tröttna på utsikten och att blicka ut över din egen brygga och helikopterplatta kan du alltid gå på din egen bio, relaxa i spaavdelningen, träna på gymmet eller ta ett dopp i den stora och tempererade infinitypoolen.

Foto: Skeppsholmen.se

Villan kännetecknas av en minimalistisk och avskalad form med stora glaspartier som suddar ut gränsen för inne och ute. Byggnaden består av två sammanbundna flyglar i kubisk form och är tillverkad av glas, stål och betong. Formspråket är vad man skulle kunna beskriva som ett arkitektoniskt mästerverk. När du kliver in genom ytterdörren möts du av golv och väggar i sten och en gästtoalett helt täckt i marmor med ett specialdesignat handfat i marmor. Den långa passagen som tar vid i hallen sträcker sig hela vägen ut till den långsmala och uppvärmda infinitypoolen. Uteplatsen och trädgården har flera sittgrupper samt kyl och vinkyl där du enkelt kan servera dina gäster ett glas champagne (det är bara att välja ut en passande årgång från den stora vinsamlingen med 1 000 flaskor på nedervåningen).

Köket är ett kapitel för sig, vilket man kanske kan förvänta sig med tanke på prislappen. Husets hjärta har en genomgående design i valnöt med tre meter höga skåp, exklusiva lådfronter i marmor, bänkskivor av granit samt integrerade vitvaror från Gaggenau.

Foto: Skeppsholmen.se

Har vi missat något? Ja, heltäckande silkesmattor, öppen spis, enorma marmorblock från Asien, walk-in-closet, lounge med bar, 4K bioprojektor (extremt hög bildkvalitet), förstklassigt ljudsystem med Sonance Atmos högtalare, specialdesignade soffor i sammet och ett garage med väggar i äkta marmor som rymmer fem bilar samt laddningsstationer för elbilar. Gymmet är utrustad med specialdesignade träningsmaskiner i massiv valnöt. I hela huset finns antivirus- och antibakteriell installation, Swegon ventilationssystem, markvärme utomhus för att slippa skotta, avancerat larmsystem och en helt ny komplementbyggnad som designas utifrån dina önskemål.

Nog snackat – dags att titta in i lyxkåken!

Foto: Skeppsholmen.se

Villan i Täby

 • Utgångspris: 150 000 000 kronor
 • Adress: Drakskeppsvägen 19, 183 63 Täby
 • Antal rum: 18 rum och kök
 • Antal sovrum: 6 – 7
 • Byggnadstyp: Tvåplanshus med källare
 • Byggnadsår: 2021
 • Uppvärmning: Bergvärme och luftvärmepump
 • Taxeringsvärde tomt: 7 600 000 kronor
 • Tomtarea: 1 296 m2
 • Biarea: 376 m2
 • Boarea: 528 m2
 • Totalyta: 904 m2

Relaterade artiklar