Luljeta och Sezair slog ihop två husmodeller och skapade sitt drömhus

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~8 minuter

Luljeta och Sezair Jashari hade svårt att välja vilken husmodell de ville ha. Valet landade till slut på två moderna ladhus från Vårgårdahus. ”Jag kan fortfarande inte förstå att jag bor här”, säger Luljeta.

Luljeta, hennes man Sezair och deras dotter Ella på sex år bor i Oxie utanför Malmö. När de planerade att bygga hus var läget och tomten något av det viktigaste.

Under tiden som huset byggdes bodde paret kvar i sitt radhus i Käglinge. Det låg inte långt ifrån den nya tomten vilket kändes bra, eftersom Luljeta och Sezair känner sig hemma här.

– Det var just tomten vi fastnade för, på grund av utsikten, säger Luljeta.

Det fanns flera förberedda tomter och det var just tomten på etapp 5 paret Jashari hade siktet inställt på.

– Innan vi fick den här tomten hade vi möjlighet att köpa andra tomter i samma område, men vi valde att vänta och chansa för att se om vi kunde få just etapp 5, vilken enligt oss har det bästa läget i hela området – fri utsikt över åkrar, årstider som skiftar utanför fönstret samt ett hörnläge med få grannar på samma gata, säger Luljeta.

Tomten blev deras för cirka 1,2 miljoner kronor men det var inte bara att välja ett hus och börja bygga.

– Det svåraste var att välja husmodell och husleverantör eftersom det fanns så många att välja bland. Men när vi såg de nya husmodellerna i ladhusstil, fastnade vi direkt, säger Luljeta.

Foto: privat

Huset kostade cirka 4,2 miljoner kronor och totalt sett har paret betalat cirka 6 miljoner, då är även trädgårdsanläggningen och tomten inkluderad. Även om Luljeta och Sezair hade hittat rätt husmodell och tillverkare var det många saker de ville förändra.

– Det viktigaste var att få till en bra planlösning. Vi ville ha ett sovrum med tillhörande walk in-closet och ett badrum, säger Luljeta.

Foto: privat

Paret valde totalentreprenad med nyckelfärdigt utförande och de var nöjda med Vårgårdahus som inte hade några problem att ändra på planlösningen. För att skapa sitt drömhus valde paret faktiskt att kombinera två av Vårgårdas husmodeller, de förlängde även huset med 1,6 meter vid vardagsrums- och köksdelen för att skapa mer rymd.

– Vi kombinerade två av deras nyare husmodeller – Villa Nolhaga och Villa Enhagen.

Dessutom valde de bort hustillverkarens standardtillval och köpte egen badrumsinredning, eget grovkök och egna bänkskivor.

– Vi valde också nya och större fönster som vetter ut mot åkern och satte in en dörr till badrummet så att vi kan gå rakt ut i trädgården. Det var viktigt eftersom vi planerar att bygga en pool i framtiden, då kan man gå rakt ut från vår sovrumsdel där vårt badrum finns, säger Luljeta.

Foto: privat
Foto: privat

Paret lejde bort allt arbete förutom uteplatsen. Sezair har själv byggt altanen med inbyggd belysning samt gjort en stödmur på husets framsida. I framtiden ska han även bygga ett garage.

Huset har en enhetlig stil som präglas av modernitet och stilrenhet.

– Svarta detaljer var viktigt för oss samt en industriell stil. Därför valde vi en greige (en blandning av grått och beige) väggfärg som heter Misty Sarcelles från Nordsjö. Den har vi använt i hela huset förutom i sovrummet där vi brutit av med en mörkblå väggfärg. I dottern Ellas rum valde vi en puderrosa färg med kanintapet från Boråstapeter.

Köket och vardagsrummet har öppen planlösning med en stor köksö där det finns plats att baka och laga mat.

Foto: privat

– Man kan enkelt samlas runt ön, vilket är viktigt eftersom jag älskar att stå här och baka, säger Luljeta.

Paret gjorde även tillval som att installera en kamin i vardagsrummet, den står mellan de stora fönstren.

– Vi tänkte att det är bättre att välja det man vill ha från början så slipper man ångra sig senare.

Vissa tekniska lösningar finns också, som belysning som styrs genom en app.

– Eftersom jag älskar musik var det även självklart att vi skulle bygga in högtalare från Sonos i kök- och vardagsrumsdelen, badrummet och på uteplatsen, säger Luljeta.

Huset är ljust och känns rymligt men i badrummet ville paret bryta av med ett mörkare kakel. De valde det svarta kaklet ”Norr” från Svenska Kakel.

Foto: privat

– Vi köpte all badrumsinredning själva och valde svarta detaljer i hela huset, som svarta strömbrytare och uttag samt industridörrar i hallen.

Det kanske roligaste för Luljeta var att få inreda det stora huset.

– Jag har alltid älskat inredning och design, det har varit mitt största intresse sedan jag var liten – särskilt skandinavisk och minimalistisk design. Jag kommer ihåg när jag fick min första lön, jag spenderade allt på inredning, säger Luljeta.

Foto: privat

Hon har hittat en inspiration i tidningar, på Instagram och i olika husprogram.

Det tog drygt ett år från det att paret fick tomten till att huset stod färdigt.

– Känslan av att få nycklarna i handen var obeskrivlig – den bilden vi haft i huvudet av hur allt skulle bli blev äntligen verklighet och dessutom mycket bättre på riktigt. Jag kan än idag inte riktigt förstå att det här är mitt hem. Jag känner mig lyckligt lottad över att få bo så här i ett hus vi skapat själva, säger Luljeta.

Även vänner och familj blev förtjusta när de fick se det färdiga huset.

– De tycker att huset är annorlunda eftersom stilen är så enhetlig i hela huset, det får vi ofta komplimanger för. Vi är även väldigt nöjda med Vårgårdahus och alla inblandade som gjorde ett fantastiskt jobb, de var så noggranna med allt – från husgrunden till målningen och elektriciteten.


Familjen Jashari

Här bor: Luljeta, 35 år, Sezair, 40 år, och dottern Ella, 6 år.

Jobb: Luljeta jobbar som trafikinformationsledare på Trafikverket och Sezair jobbar som tågtekniker i Helsingborg.

Intressen: Luljeta är intresserad av inredning och design och älskar att resa. Hon brinner även för musik och mode. Sezair gillar också att resa och det är något paret prioriterar så fort det finns ledig tid. Deras favoritresmål är New York, Hawaii och Mexiko samt Australien, där de båda har familj. Sezair är även intresserad av fotboll och bilar. Dottern Ellas stora intresse är musik, att dansa och att träna konståkning, hon tränar fyra dagar i veckan och har kommit in på tävlingsklubben Malmö Konståkningsklubb.

Luljetas 3 bästa tips till andra som vill bygga nytt hus

  1. Ta tid på att jämföra. Det finns många olika husmodeller och hustillverkare att välja bland och det skiljer sig ofta en del vad som ingår.
  2. Välj tillvalen ni vill ha från början. Om budgeten tillåter är det bättre att välja exakt de material och tillval som ni verkligen vill ha från början. Det är till exempel krångligt att i efterhand montera inbyggd belysning, det är bättre att göra det från början.
  3. Håll det enhetligt. Försök att hålla färger, material och inredning i huset i samma stil.

Instagram: Villanolhaga

Foto: privat

Är ditt husbygge vårt nästa husreportage?

Vi letar alltid efter flera husbyggen att följa. Kontakta oss på info@bygg.se om du vill vara med.

Jämför 3900+ husmodeller

Hos BYGG.se kan du hitta ditt nästa drömhus. Söker du ett enplanshus i modern stil eller ett tvåplanshus i New England stil? Hitta ditt drömhus här.

Relaterade artiklar