Trädgård

Drömmer du om stora fruktträd, odlingslådor med grönsaker eller om bärbuskar och vackra blommor. Eller vill du bara ha en lättskött trädgård där du kan umgås med nära och kära? Kanske behöver du göra större förändringar för att få just den trädgård du vill ha? Ett trädgårdsföretag kan hjälpa till med allt från schaktning och grävarbeten till att plantera växter, beskära träd, rensa i rabatterna och klippa häckar.

2 848 Trädgård hittade.

Fler sökresultat

Hässleholms Trädgårdstjänst AB

KÄRNMAKAREGATAN 23, 28151, Hässleholm

Inga anmärkningar

S.A Mark and Service AB

ESPEREDSVÄGEN 20, 31331, Oskarström

Inga anmärkningar

Malva by Malin AB

MALVAVÄGEN 3, 24756, Dalby

Inga anmärkningar

Bee Green garden & design AB

NÄKTERGALSVÄGEN 15 C, 17839, Ekerö

Inga anmärkningar

Södra Sandby Anläggning & Trädgård AB

ASSARHUSAVÄGEN 256, 24736, Södra Sandby

Inga anmärkningar

Lejonbacken Trädgårdsdesign AB

ÖSTRA SUND 602, 71391, Nora

Inga anmärkningar

Larssons Mark & Entreprenad Surahammar AB

ÖSTERGATAN 9, 73532, Surahammar

Inga anmärkningar

Anmaneti AB

SPÅNGA VÄNHEM PL 5605, 64391, Vingåker

Inga anmärkningar

Nilgrens Tjänster AB

SVARTVIKSBACKEN 16 C, 19641, Kungsängen

Inga anmärkningar

Malmö Mark och Miljö AB

KRUSEGATAN 54, 21225, Malmö

Inga anmärkningar

TJMA Entreprenad & Service AB

BETESVÄGEN 4, 14742, Tumba

Inga anmärkningar

Görans Bygg & Allservice AB

HÅRNACKAVÄGEN 30 A, 76173, Norrtälje

Inga anmärkningar
12345238

Hitta rätt Trädgård

Ett trädgårdsföretag arbetar med allt som rör trädgården, det kan handla om både större och mindre projekt som:

 • Schaktning. En typ av markarbete som innebär att man förbereder marken, exempelvis inför en byggnation eller för att plantera och odla.
 • Plantering. Trädgårdsföretag kan hjälpa till med plantering av växter, träd, buskar och blommor. Olika växtarter kan behöva olika typer av jord och förberedelse.
 • Gräsklippning. En vanlig tjänst för trädgårdsföretag är regelbunden gräsklippning, vilket kan vara bekvämt särskilt om gräsmattan är stor eller kuperad.
 • Häckklippning. Har du stora häckar kan det vara skönt att leja bort häckklippningen åt ett professionellt trädgårdsföretag som håller fint och ansar buskarna så att de växer tätare och jämnare.
 • Slyröjning. För att inte sly ska växa upp och skapa oreda eller försämra utsikten kan det vara aktuellt med slyröjning. Då röjs och avvecklas oönskade plantor och träd. Sly växer upp varje år och man behöver därför hålla efter med regelbunden slyröjning.
 • Trädgårdsarbete. Innefattar all typ av skötsel i trädgården, som skötsel av plantor, grönsaker och frukt. Till exempel kan trädgårdsarbete vara ogräsrensning, påfyllning av ny jord, plantering och att beskärning av buskar.
 • Arkitekt. Trädgårdsarkitekter planerar trädgårdar från grunden. Till exempel ritar, planerar och formger arkitekten ”gröna rum”. Trädgårdsarkitekten kan hjälpa till att välja ut växter och träd som passar kundens behov och önskemål och tar samtidigt hänsyn till tomtens förutsättningar (skuggig, solig eller bergig tomt samt klimatzon).
 • Trädfällning. Behöver du ta ner ett träd? Vissa trädgårdsföretag arbetar även med trädfällning, vilket innebär att utbildade och erfarna trädfällare, så kallade arborister, utför arbetet på ett fackmässigt sätt.
 • Vinterunderhåll. Vissa trädgårdsföretag hjälper till med vinterunderhåll i form av snöröjning, skottning och halkbekämpning.

Oavsett vilken del av trädgården du behöver hjälp med kan ett trädgårdsföretag hjälpa dig.

Bra att kontrollera innan du anlitar trädgårdsföretag

Beroende på vilken tjänst du behöver hjälp med finns det olika saker som är bra att kontrollera. Ska du anlita en trädgårdsarkitekt kan det exempelvis vara bra att se tidigare projekt samt läsa omdömen från tidigare kunder. Andra saker som är bra att kontrollera är:

 • F-skatt. Kontrollera att trädgårdsföretaget har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om trädgårdsföretaget har tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att trädgårdsföretaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Yrkesbevis. Beroende på vilken tjänst du anlitar kan det vara bra att kontrollera företagets behörighet, till exempel kan det vara bra att se ett motorsågskörkort nivå B om du anlitar trädfällare.
 • Försäkringar. Trädgårdsföretaget bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om trädgårdsföretaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett trädgårdsföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.