Trädgård

Drömmer du om stora fruktträd, odlingslådor med grönsaker eller om bärbuskar och vackra blommor. Eller vill du bara ha en lättskött trädgård där du kan umgås med nära och kära? Kanske behöver du göra större förändringar för att få just den trädgård du vill ha? Ett trädgårdsföretag kan hjälpa till med allt från schaktning och grävarbeten till att plantera växter, beskära träd, rensa i rabatterna och klippa häckar.

2 168 Trädgård hittade.

Fler sökresultat

NISTPH Consulting i Bjärred AB

NORRA VÄSTKUSTVÄGEN 38 A, 23741, Bjärred

Inga anmärkningar

Limitless Union AB

BOX 6, 13921, Värmdö

Inga anmärkningar

Tak & Mark i Ksd AB

BOX 94, 29121, Kristianstad

Inga anmärkningar

Academy Builders LW AB

BOOVÄGEN 81, 13235, Saltsjö-boo

Inga anmärkningar

Nordisk Bygg & mark entreprenad AB

BARKSTIGEN 14, 18147, Lidingö

Inga anmärkningar

Camillas trädgårdsmästeri och landskapsvård AB

BOKLÖVSVÄGEN 38, 34253, Lönashult

Inga anmärkningar

FRENCH TOUCH TRÄDGÅRDAR A LA CARTE AB

SNÖSTORMSGATAN 11, 72350, Västerås

Inga anmärkningar

Frejas AB

DOMAREGRÄND 1, 45230, Strömstad

Inga anmärkningar

Bitterna Trädvård AB

BITTERNA SKATTEGÅRDEN 6, 53461, Vedum

Inga anmärkningar

D & S Trädgårdsservice AB

TINGSVÄGEN 23 LGH 1202, 14556, Norsborg

Inga anmärkningar

Stux Redovisning AB

HAGAVÄGEN 2 B, 51263, Östra Frölunda

Inga anmärkningar

ALH Alltjänst AB

ÖRJANSGATAN 110, 78436, Borlänge

Inga anmärkningar
12345181

Hitta rätt Trädgård

Ett trädgårdsföretag arbetar med allt som rör trädgården, det kan handla om både större och mindre projekt som:

 • Schaktning. En typ av markarbete som innebär att man förbereder marken, exempelvis inför en byggnation eller för att plantera och odla.
 • Plantering. Trädgårdsföretag kan hjälpa till med plantering av växter, träd, buskar och blommor. Olika växtarter kan behöva olika typer av jord och förberedelse.
 • Gräsklippning. En vanlig tjänst för trädgårdsföretag är regelbunden gräsklippning, vilket kan vara bekvämt särskilt om gräsmattan är stor eller kuperad.
 • Häckklippning. Har du stora häckar kan det vara skönt att leja bort häckklippningen åt ett professionellt trädgårdsföretag som håller fint och ansar buskarna så att de växer tätare och jämnare.
 • Slyröjning. För att inte sly ska växa upp och skapa oreda eller försämra utsikten kan det vara aktuellt med slyröjning. Då röjs och avvecklas oönskade plantor och träd. Sly växer upp varje år och man behöver därför hålla efter med regelbunden slyröjning.
 • Trädgårdsarbete. Innefattar all typ av skötsel i trädgården, som skötsel av plantor, grönsaker och frukt. Till exempel kan trädgårdsarbete vara ogräsrensning, påfyllning av ny jord, plantering och att beskärning av buskar.
 • Arkitekt. Trädgårdsarkitekter planerar trädgårdar från grunden. Till exempel ritar, planerar och formger arkitekten ”gröna rum”. Trädgårdsarkitekten kan hjälpa till att välja ut växter och träd som passar kundens behov och önskemål och tar samtidigt hänsyn till tomtens förutsättningar (skuggig, solig eller bergig tomt samt klimatzon).
 • Trädfällning. Behöver du ta ner ett träd? Vissa trädgårdsföretag arbetar även med trädfällning, vilket innebär att utbildade och erfarna trädfällare, så kallade arborister, utför arbetet på ett fackmässigt sätt.
 • Vinterunderhåll. Vissa trädgårdsföretag hjälper till med vinterunderhåll i form av snöröjning, skottning och halkbekämpning.

Oavsett vilken del av trädgården du behöver hjälp med kan ett trädgårdsföretag hjälpa dig.

Bra att kontrollera innan du anlitar trädgårdsföretag

Beroende på vilken tjänst du behöver hjälp med finns det olika saker som är bra att kontrollera. Ska du anlita en trädgårdsarkitekt kan det exempelvis vara bra att se tidigare projekt samt läsa omdömen från tidigare kunder. Andra saker som är bra att kontrollera är:

 • F-skatt. Kontrollera att trädgårdsföretaget har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om trädgårdsföretaget har tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att trädgårdsföretaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Yrkesbevis. Beroende på vilken tjänst du anlitar kan det vara bra att kontrollera företagets behörighet, till exempel kan det vara bra att se ett motorsågskörkort nivå B om du anlitar trädfällare.
 • Försäkringar. Trädgårdsföretaget bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om trädgårdsföretaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett trädgårdsföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.