Snickare

Planerar du att bygga nytt, bygga till eller renovera? En snickare kan hjälpa till med allt från platsbyggda möbler och altanbyggen till att bygga hus, renovera badrum och kök.

12 236 Snickare hittade.

Byggföretaget Umeå AB

KUNGSGÅRDSVÄGEN 47, 90355, Umeå Byggföretaget Umeå AB är en professionell snickare med decenniers erfarenhet. Våra kunder har genom åren fått hjälp ... Läs mer

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

Ascensor AB

BOX 5141, 20071, Malmö

Inga anmärkningar

FSA Teknik AB

LÖNNGATAN 24 LGH 1101, 21449, Malmö

Inga anmärkningar

Rajt Juridik AB

KORPRALSVÄGEN 6, 90432, Umeå

Inga anmärkningar

LOLIT AB

GUSTAF DE LAVALS VÄG 6, 13160, Nacka

Inga anmärkningar

Bygg o Asfalt i Ängelholm AB

BOX 1141, 26222, Ängelholm

Inga anmärkningar

HMA Bil & Transport AB

ÖLSLANDA LYCKA 31 D, 44360, Stenkullen

Inga anmärkningar

GearTwo Consulting AB

HAMMARKULLETORGET 30, 42437, Angered

Inga anmärkningar

Marcus Norling Bygg & fastighet i Hofors AB

BACKVÄGEN 20, 81333, Hofors

Inga anmärkningar

Aktieboken 9875 AB

GRUDDVÄGEN 35, 79250, Mora

Inga anmärkningar

Peter Kleine Bygg AB

ÖSTRA FORESTAD 4290, 26454, Ljungbyhed

Inga anmärkningar

Grundbulten 100410 AB

BERZELIIGATAN 6 A LGH 1001, 50343, Borås

Inga anmärkningar

Tegnér & Fredestam Bygg AB

HARRISVÄGEN 28, 23634, Höllviken

Inga anmärkningar

Hitta rätt Snickare

För att arbeta som snickare måste man först utbilda sig och sedan gå som lärling hos ett byggföretag. Om man sedan klarar av sitt yrkesteoretiska prov får man arbeta som snickare. Snickare är ett brett yrke som innefattar allt från gjutning och formbyggen till renovering och byggning efter ritningar. Det finns även flera inriktningar:

  • Finsnickare. Finsnickare arbetar med detaljerat snickeri, som möbeltillverkning och intarsia (ett slags utsmyckningssnickeri där man lägger utsmyckningar gjorda av träbitar i olika färgade träslag för att skapa ett konstverk).
  • Maskinsnickare. Maskinsnickare tillverkar bland annat fönster, dörrar, trappor och köksinredning.
  • Byggnadssnickare. Bygger och monterar hus och monterar även inredning i hus.

Snickare arbetar mestadels i trä men har även kompetens för att använda andra material, exempelvis metall och sten. Vid ett husbygge är snickaren den hantverkare som gör de största delarna, som att bygga regelverket och montera alla invändiga och utvändiga väggar. Ofta kräver ett projekt att snickare samarbetar med andra hantverkare, till exempel plattsättare, golvläggare och elektriker.

Då behövs snickare

Om du ska renovera eller bygga nytt, oavsett om det gäller ett helt nytt hus, en ny altan, en pool eller isolering av vinden, kan en snickare hjälpa dig. Snickare följer byggregler och utför arbetet på ett fackmässigt sätt. En fördel när du anlitar snickare är att de vanligtvis står för alla verktyg, maskiner och material, om ni har kommit överens om det. Så är det om du anlitar totalentreprenad. Det finns flera saker som är bra att kontrollera innan du anlitar en snickare, bland annat:

  • F-skatt. Kontrollera att snickaren har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
  • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om snickaren eller snickerifirman har tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
  • Svarta listan. Kontrollera att snickaren inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister.
  • Yrkesbevis. Efter att en snickare utbildat sig, utfört sin lärlingsperiod och klarat sitt examensprov får hen ett yrkesbevis.
  • Försäkringar. Snickaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
  • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om snickaren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
  • Avtal. När du hittat en snickare du vill kontraktera bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.