Glas

Har en ruta spruckit? Kanske behöver du hjälp att beställa en måttanpassad glasskiva till ditt egentillverkade bord? Ett glasföretag kan hjälpa till med allt från fönstertillverkning och reparationer till att utforma specialbeställningar.

748 Glas hittade.

Fler sökresultat

E.P Glas&Bygg AB

FISKAREGÅRDSVÄGEN 42, 37366, Hasslö

Inga anmärkningar

LesLund Bygg och Montage AB

MALEVIKSVÄGEN 21, 42934, Kullavik

Inga anmärkningar

Lergin Järna AB

ENEVÄGEN 2, 15332, Järna

Inga anmärkningar

Pota Glas & Bygg AB

FALLVÄGEN 36, 68830, Storfors

Inga anmärkningar

Johan Franssons Glas AB

SMEDJEGATAN 7, 26339, Höganäs

Inga anmärkningar

Birgerssons Byrå AB

LÅNGSJÖ VIKARNA 49 B, 45741, Fjällbacka

Inga anmärkningar

Bemanningskedjan Östhammar AB

HUMLEGATAN 10, 74235, Östhammar

Inga anmärkningar

Dalamontage AB

BRUNNSBERGSVÄGEN 83, 79690, Älvdalen

Inga anmärkningar

Lagom AB

UNTRAVÄGEN 1, 11543, Stockholm

Inga anmärkningar

Al Dawamneh Glas AB

EIRAVÄGEN 3, 74569, Enköping

Inga anmärkningar

Glasskäret 1 AB

ÅTORPS BOKVÄG 2, 44331, Lerum

Inga anmärkningar

LPV Fastighetsservice i Sörmland AB

SLÅTTERVÄGEN 6, 64262, Bettna

Inga anmärkningar
1234563

Hitta rätt Glas

Företag inom glas kan arbeta med allt från reparationer och fönsterbyte av bilglas till tillverkning av pansarglas, designglas och utveckling av isolerglas. Några olika glastyper:

 • Isolerglas. Ett värmeisolerande glas bestående av flera glasskikt som bevarar värmen i bostaden mer effektivt. Ju mer isolerande ett fönsterglas är, desto lägre U-värde har det.
 • Floatglas. Genom en särskild tillverkningsmetod kan man utforma så kallade floatglas. Man låter då glasmassan flyta ut över en bädd av smält tenn. Resultatet blir en mycket jämn och plan glasyta. Ytan har bra ljusegenskaper eftersom ljuset reflekteras i exakt samma vinkel över hela glasytan. Floatglas används i nästan alla nytillverkade glas.
 • Härdat glas. Glaset består av en mekanisk spänning som ökar stabiliteten och slagkraften. Om glaset utsetts för större tryck än de mekaniska spänningarna som det består av krossas hela glaset i småbitar. Detta minskar risken för att människor ska skära sig på stora glasbitar. Bilglas och busskurer är ofta tillverkade av härdat glas, det är praktiskt eftersom de är mer motståndskraftiga mot stenskott.
 • Självrengörande glas. Glaset har en unik beläggning som aktiveras av luftfuktigheten och de ultravioletta strålarna i solljuset. Efter ett par dagar har glasets beläggning aktiverats och ger fullgod effekt. Organiska små smutspartiklar som faller på glaset luckras upp i kontakt med beläggningen, vilket gör att glaset hålls rent.
 • Spegelglas. Spegelglas består av floatglas med en beläggning av silvernitrat (rent silver blandat med olika nitrater). Man skyddar silvret i beläggningen med koppar och en skyddslack.
 • Lamellglas. En vanlig glastyp vid ljudisolering och när man behöver sätta in ett säkerhetsglas. Glaset är uppbyggt av två glasskivor som sitter ihop med en folie emellan.
 • Råglas. Råglas kännetecknas av sin ojämna yta. Glastypen används ofta som insynsskydd, exempelvis i badrum och hall. Det går att köpa råglas i många olika mönster, även om Cotswold-mönster är en av de vanligaste (ser ut som rinnande vatten).
 • Etsat glas. Ett vanligt glas som blästrats med sand eller behandlats med syra-etsning för att skapa ett glas med frostad effekt. Vanligt till exempelvis duschväggar eller som insynsskydd.
 • Konstglas. Det finns olika typer av konstglas, bland annat kulturglas och renoveringsglas som har en ojämnare yta. Används ofta för att bevara en gammal stil i ett äldre hus.
 • Keramiskt glas. Ett dyrt och mycket värmetåligt glas. Det används ofta som glas till braskaminer.

Få hjälp av ett glasföretag

Oavsett om du vill beställa en glasskiva i speciella mått, byta ut dina fönster eller installera en tålig glasdörr till bastun, kan ett glasföretag hjälpa dig. Det finns en del saker som är bra att kontrollera innan du anlitar ett glasföretag, bland annat:

 • F-skatt. Kontrollera att glasföretaget har F-skatt, det betyder att företag är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om glasföretaget har tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att glasföretaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Glasföretaget bör ha vissa försäkringar bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om glasföretaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett glasföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.