Fasad

Planerar du att byta ut fasaden eller renovera den befintliga? Ett fasadföretag består vanligtvis av murare och snickare, men även takläggare. Fasaden innefattar många delar, bland annat själva ytterväggarna, men även isolering och tätskikt. Vissa fasadföretag erbjuder även takläggning eller renovering tak, samt installation av takkupor.

625 Fasad hittade.

Stenbergbygg Privatmarknad AB

KARBINGATAN 22, 25467, Helsingborg

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

Amry byggnads AB

NATT OCH DAGS GRÄND 10, 16553, Hässelby

Inga anmärkningar

Krisbygg i Skåne AB

LUNDÅKRAVÄGEN 180, 24651, Löddeköpinge

Inga anmärkningar

Lace invest AB

GLANSHAMMARSGATAN 171, 12472, Bandhagen

Inga anmärkningar

Nord Fasad i Hälsingland AB

HÄLLAN, 82996, Jättendal

Inga anmärkningar

Nevishögs mur och puts AB

KONGSMARKEN 311, 24799, Genarp

Inga anmärkningar

KC byggservice AB

SKOGVAKTARVÄGEN 19, 15147, Södertälje

Inga anmärkningar

Nordisk Bygg och Snickeri AB

Västerhaninge

Inga anmärkningar

Joe & Tea AB

KARLSBORGSVÄGEN 109, 19533, Märsta

Inga anmärkningar

Fasadbolaget Stockholm AB

KAJAKVÄGEN 10, 13955, Värmdö

Inga anmärkningar

ANFILL AB

ASPVIKSVÄGEN 16 L, 13438, Gustavsberg

Inga anmärkningar

TFM Tak & Golv AB

ENGATAN 2, 81152, Sandviken

Inga anmärkningar

Blistar AB

LINDALSVÄGEN 57, 13550, Tyresö

Inga anmärkningar
1234552

Hitta rätt Fasad

Fasadarbete innefattar vanligtvis:

 • Murning. En murare murar väggar av block och tegel och utför även putsarbeten. Murarens yrkesroll handlar om att mura upp väggar genom att lägga block på varandra med ett murbruk emellan, själva fogen. Det är ett precisionsarbete som kräver det rätta handlaget och mycket noggrannhet.
 • Isolering. Fasadföretag utför vanligtvis isolering av ytterväggarna. Har du inte själv erfarenhet av att isolera är det bäst att anlita en isolerare. Isolering görs för att spara energi, minska bullernivåer samt skydda mot fukt och brand.
 • Panel. En ytterpanel kan bestå av olika slags material, bland annat trä eller sten. Beroende på panelmaterial kan arbetet utföras av antingen en snickare eller en murare. Handlar det om att sätta upp en träpanel är det ofta en snickare som utför arbetet.
 • Putsning. Om ytterväggen är murad läggs vanligtvis ett lager putsbruk utanpå för att skapa en enhetlig och slät yta. Bruket behöver putsas för att bli jämnt, något en murare kan göra.
 • Fönsterrenovering. I fasadarbetet ingår även fönsterrenovering och insättning av nya fönster. Det sköter vanligtvis en snickare. Men du kan även hitta fasadföretag som erbjuder totalentreprenad.

Det finns många fördelar med att anlita ett fasadföretag eftersom du då får hjälp med en helhetslösning. När man byter ut fasaden är det alltid bra att se över hela fastighetens skick, som tak, fönster och dörrar. Om fler delar av fasaden är i dåligt skick är det bra att åtgärda det samtidigt. Om du märker att uppvärmningskostnaderna springer iväg kan det även vara bra att fundera över tilläggsisolering eller byte av fönster. Det kan också ett fasadföretag hjälpa till med.

Bygglov

Om fasadens utseende ska ändras, exempelvis om du ska byta från träpanel till putsad stenvägg, krävs vanligtvis bygglov. Bygglov krävs oftast om du ska:

 • Ändra fasadens färg
 • Byta fasadbeklädnad
 • Byta takbeklädnad
 • Utföra ändringar på fasaden som avsevärt förändrar utseendet

Det finns dock vissa undantag, till exempel för en- eller tvåbostadshus inom detaljplanerat område. Undantagen kan då gälla vid ommålning, byte av fasadmaterial eller takmaterial. Eftersom reglerna kan skilja sig beroende på var du bor är det alltid bäst att rådfråga hos kommunen.

Anlita fasadföretag

Ett företag inom fasadarbeten kan hjälpa till med många olika områden, bland annat att renovera och byta ut trasiga delar i fasaden, byta hela fasadbeklädnaden, tilläggsisolera, installera takkupor och byta tak. Oavsett om du endast behöver hjälp med en enskild del av fasadrenoveringen eller vill anlita totalentreprenad finns det vissa saker som är viktiga att kontrollera:

 • F-skatt. Kontrollera att fasadföretaget har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om företaget har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att företaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Företaget eller den enskilde hantverkaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om företaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett fasadföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.