Brunnsborrning

Planerar du att byta uppvärmningskälla till något mer miljö- och kostnadssmart? Kanske behöver du borra efter dricksvatten? En brunnsborrare (även kallat borrtekniker) kan hjälpa dig med brunnsborrning. I Sverige får cirka 1,2 miljoner människor sitt dricksvatten ifrån en egen brunn och varje år borras det cirka 10 000 nya vattenbrunnar.

218 Brunnsborrning hittade.

Fler sökresultat

ADMOSE AB

KVARNHAGSGATAN 105, 16554, Hässelby

Inga anmärkningar

Bygg & Anläggning Kivik AB

STUBBARÖDSVÄGEN 20, 27735, Kivik

Inga anmärkningar

VRK Rör AB

RÅDAVÄGEN 2, 54791, Gullspång

Inga anmärkningar

K Mark o Trädgård Hagfors AB

STJÄRNSFORS 5, 68340, Uddeholm

Inga anmärkningar

Snickaren På Vätö AB

SNÄBÄRSGRÄND 5, 18773, Täby

Inga anmärkningar

RoJo Spol och Fuktteknik AB

OSTRA 101, 63508, Eskilstuna

Inga anmärkningar

SVVT AB

BRONSGATAN 1 C LGH 1402, 23435, Lomma

Inga anmärkningar

Stolpens Staket & Grind AB

BROKVARN NYSKOG 2, 51293, Svenljunga

Inga anmärkningar

Alfa Bec AB

FROSTGATAN 4, 25475, Ödåkra

Inga anmärkningar

Söderbylunds Maskinentreprenad Aktiebolag

TORKANVÄGEN 15, 18691, Vallentuna

Inga anmärkningar

NSR Rör Stockholm AB

ENERGIVÄGEN 2 C, 13549, Tyresö

Inga anmärkningar

Arjeplogs Maskinentreprenad AB

LUGNETVÄGEN 25 B, 93831, Arjeplog

Inga anmärkningar
1234519

Hitta rätt Brunnsborrning

Brunnsborrare har både erfarenhet och utbildning och kan bland annat göra följande:

 • Borrning av dricksvattenbrunnar. Innan själva borrningen gör brunnsborraren kontroll av marken och grundvattnet för att ta reda på förutsättningar.
 • Borrning av energibrunnar. Till exempel för att utvinna värme och kyla.
 • Grundläggningsborrning. En typ av borrning som görs för att stabilisera marken. Grundläggningsborrning utförs ofta i samband med större infrastrukturprojekt.
 • Styrd borrning. Det kan handla om schaktfri ledningsförläggning (kallas också horisontell rördrivning).
 • Geotekniska markundersökningar. Görs bland annat för att undersöka markens bärighet inför en byggnation.

En brunnsborrare arbetar framförallt med att förse samhället med rent dricksvatten och förnyelsebar energi i form av energiborrning. Det kan handla om berg- och markvärme. En energibrunn kan även ge villor kyla, med hjälp av en värmepump. En brunnsborrare har både utbildning och erfarenhet i bagaget och använder dagligen mobila borriggar med olika typer av borrverktyg. Förutom att borrning ingår i yrkesbeskrivningen utför brunnsborrare även montering, reparationer och underhåll. De kan även hjälpa till med svetsning och brobyggen.

Anlita brunnsborrare

Oavsett om du bygger hus eller vill byta befintlig uppvärmningskälla kan en brunnsborrare hjälpa till. Det har blivit allt vanligare att borra efter energibrunn då allt fler upptäcker fördelarna med exempelvis bergvärme. Uppvärmningskällan är stabil, förnyelsebar och ger lägre energikostnader på sikt i form av minskade uppvärmningsutgifter. Vanligtvis borrar man 80 – 200 meter djupa hål i berget. Men hålen kan både vara djupare och grundare, beroende på markens förutsättningar.

Du kan även anlita brunnsborrare när du behöver hjälp med underhåll eller reparation av värmepump eller annan mekanisk och teknisk utrustning. Med regelbunden service förlänger du och bibehåller effektiviteten hos värmepumpen. Innan du anlitar ett borrningsföretag är det viktigt att kontrollera vissa saker:

 • F-skatt. Kontrollera att brunnsborraren har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om brunnsborraren har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att brunnsborraren inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Behörighet. Kontrollera certifieringar för att säkerställa att brunnsborraren är behörig.
 • Försäkringar. Brunnsborraren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om brunnsborraren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat en brunnsborrare du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.