Rivning

Behöver du hjälp med rivning? En rivningsarbetare, eller grovarbetare som det också kallas, är en yrkesgrupp som utför tyngre arbeten på byggarbetsplatser. Det kan handla om rivning av hårda material som sten, tegel och betong. Många gånger arbetar en rivnings- eller grovarbetare även som hantlangare åt andra yrkesgrupper på en arbetsplats, bland annat för att hantera och transportera byggmaterial.

1 006 Rivning hittade.

Fler sökresultat

ARS Bygg Väst AB

SANDESLÄTTSKROKEN 54, 42436, Angered

Inga anmärkningar

King Concrete AB

BACKA STRANDGATA 18, 42246, Hisings Backa

Inga anmärkningar

031 Bygg & Anläggning AB

BOX 2013, 44502, Surte

Inga anmärkningar

Repurcon AB

BRITTSANDSVÄGEN 29, 77194, Ludvika

Inga anmärkningar

L Städ & Bemanning Älvsjö AB

LÅNGBRODALSVÄGEN 16, 12532, Älvsjö

Inga anmärkningar

Entreprenad Landslaget AB

SJÖSKUMSVÄGEN 4, 12357, Farsta

Inga anmärkningar

Nanobygg och Fastighetsservice AB

MAGASINGRÄND 8, 24565, Hjärup

Inga anmärkningar

Norrbotten Rivning & Sanering AB

HJULMAKARVÄGEN 31 A, 73533, Surahammar

Inga anmärkningar

HALLAND RIVNING AB

FÅGELVÄGEN 6 A, 30237, Halmstad

Inga anmärkningar

WTM Riv & Städ AB

BERGKANTSGATAN 17 A, 66433, Grums

Inga anmärkningar

TMG AB

TRÅNGSTAD HARSÄTTERSTORP 1, 66592, Kil

Inga anmärkningar

JN Entreprenad Skåne AB

SÖRBÄCKSGATAN 24 LGH 1602, 21625, Malmö

Inga anmärkningar
1234584

Hitta rätt Rivning

Rivning innefattar flera saker, bland annat:

 • Håltagning. Rivningsarbetaren kan hjälpa till med håltagning, det vill säga att slå hål på hårda material, som sten och betong. Håltagning handlar framförallt om borrning och vägg- och golvsågning. Om du har bytt rörstammar i huset kan du behöva hjälp med håltagning.
 • Bilning. Innebär att man med stor kraft tar bort delar av ett råmaterial eller en tidigare konstruktion med särskilda maskiner.
 • Ombyggnadsrivning. Ombyggnadsrivning delas vanligtvis upp i två kategorier: lättare och tyngre rivning. Lättare ombyggnadsrivning handlar bland annat om att riva innerväggar, medan tyngre ombyggnadsrivning handlar om att riva tyngre material som stålkonstruktioner och balkar.
 • Totalrivning. Totalrivning innebär att man jämnar ett hus med marken. Förr i tiden använde man en stor och tung järnkula, men eftersom det medför stora risker och är svårt att kontrollera finns det idag bättre redskap. Idag använder man bland annat sprängning för att riva. Även demontering är en del av totalrivning, då demonterar man de olika materialen var för sig.
 • Markarbeten. Ibland utför rivningsarbetare vissa markarbeten, exempelvis schaktning.

När behövs en rivningsarbetare?

Som husägare kan det finnas många tillfällen då en rivningsarbetare behövs. Kanske ska du bygga en ny altan och behöver hjälp att riva bort den gamla? Eller så har du gjutit något i betong och behöver hjälp med att bila loss gjutformen? Även vid renoveringar är det vanligt att man anlitar ett rivningsföretag, till exempel för att riva ner gammalt kakel inför badrumsrenoveringen.

Om du ska renovera eller bygga nytt, exempelvis riva ett gammalt förråd för att få plats att bygga en pool, kan en rivningsarbetare hjälpa dig. Rivningsarbetare har ofta utbildning och erfarenhet av olika slags rivningsmaskiner och kan utföra arbetet på ett fackmässigt sätt. Det finns flera saker som är bra att kontrollera innan du anlitar ett rivningsföretag, bland annat:

 • F-skatt. Kontrollera att rivningsföretaget har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om rivningsarbetaren eller rivningsföretaget har tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att rivningsföretaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Rivningsföretaget bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om rivningsarbetaren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett rivningsföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska ingå) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.