Inredning

Har du svårt att komma fram till hur du vill ha det hemma? Kanske vet du inte vilka färger, material eller möbler som passar bäst? En inredare kan hjälpa dig med allt som har med interiören att göra. Inredaren omvandlar dina önskemål och behov till konkreta lösningar.

2 290 Inredning hittade.

Fler sökresultat

Studio interior Norrland AB

VEDA 110, 86295, Njurunda

Inga anmärkningar

Inredningsarkitekten Sverige AB

BOWATERSVÄGEN 7 A, 97251, Luleå

Inga anmärkningar

S Hjort AB

STADSPARKEN 6, 13538, Tyresö

Inga anmärkningar

M – interiorstyling AB

OLOF AF ACRELS VÄG 3, 17164, Solna

Inga anmärkningar

HOUSE by Kihlgren AB

BERGVÄGEN 7, 93233, Skelleftehamn

Inga anmärkningar

PEPITA MUNDI AB

SATTAJÄRVI 420, 98492, Pajala

Inga anmärkningar

B&J Format AB

BJÖRKHOLMSVÄGEN 72, 13252, Saltsjö-boo

Inga anmärkningar

Sinfin Gotland AB

S:T HANSG 16 B, 62157, Visby

Inga anmärkningar

Röhällatorpets Inredning & Foto AB

RÖHÄLLAVÄGEN 28, 38695, Färjestaden

Inga anmärkningar

Marie Ramse Inredning AB

STYRESMAN SANDERSVÄG 7, 16860, Bromma

Inga anmärkningar

Bisou Interiör & Homestyling AB

NORDÄNGSGATAN 35 LGH 1001, 50457, Borås

Inga anmärkningar

Facilify AB

SNAPPHANEVÄGEN 6, 27437, Skurup

Inga anmärkningar
12345191

Hitta rätt Inredning

Som inredare kan man arbeta med både ny-, till- och ombyggnad av såväl privata som kommersiella miljöer. Inredaren ger förslag på färger, golv, textilier, tapeter och möbler för att skapa en snygg, inbjudande och enhetlig inredning i samråd med beställaren. I yrkesrollen ingår det även att göra skisser, ritningar och modeller samt uträkningar för vad projektet kommer att kosta. Inredaren tar även hänsyn till kundens budget, bland annat genom att anpassa material och möbler till rätt prisklass. Inredare brukar vara specialiserade inom olika områden, bland annat:

  • Möbler. En del inredare är utbildade inom formgivning av möbler och kan bland annat ta fram ritningar över platsbyggda möbler.
  • Inredning. En inredare arbetar i regel med allt som ryms inuti ett rum. Det vill säga belysning, dörrar, ytor, färger och väggar.

Under utbildningen får de blivande inredarna lära sig mycket om olika discipliner, bland annat miljöpsykologi, arkitektur, produktdesign, färglära och dekoration. Som färdigutbildad inredare arbetar man med olika förutsättningar gällande planlösningar, tekniska installationer och byggnadsregler.

Fördelar med att anlita inredare

Det kan vara svårt att få till alla detaljer i inredningen som gör att det känns bra. Till exempel kan det vara svårt att skapa en tillräckligt varm atmosfär eller få till möbleringen i köket så att man inte springer på varandra när man vistas där. En inredare vet hur man skapar rymd, inreder i olika stilar, vilka färger som passar i ett rum och hur man hanterar olika förutsättningar. Du behöver inte veta exakt hur du vill ha det innan du anlitar en inredare. Det kan räcka med att du har vissa önskemål gällande förvaringsutrymmen, att du vill att rummet ska upplevas som större än vad det är, att hemmet ska vara mer lättstädat eller att du vill skapa en mysigare atmosfär hemma. Sedan är det upp till inredaren att skapa magi.

Även om det kostar pengar att anlita en inredare är det ofta en väl vald investering. Om du inte har full koll rummets eller bostadens förutsättningar och kanske bara en vag uppfattning om hur man ska göra, är risken stor att det blir många ogenomtänkta inköp, som exempelvis möbler och dekorationer. Efter ett tag upptäcker du kanske att de inte alls passar och vill byta ut dem. När du får hjälp av en inredare är valen alltid mycket genomtänkta och du får en lösning som du kan trivas med under lång tid. När inredaren hjälper till får du även förslag innan projektet drar igång, ofta i form av en så kallad moodboard. Det är ett slags anslagstavla med ett collage av material, färger, möbler och detaljer som hjälper dig bilda en uppfattning om stilen och känslan som inredaren vill skapa. Det finns många skickliga inredare i Sverige och för att du ska bli nöjd finns det vissa saker som är viktiga att kontrollera:

  • F-skatt. Kontrollera att inredaren har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
  • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om inredaren har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
  • Svarta listan. Kontrollera att inredaren inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
  • Försäkringar. Inredaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
  • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om inredaren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
  • Avtal. När du hittat en inredare du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.