Byggföretag

Ett byggföretag kan hjälpa dig att renovera eller bygga nytt. Det finns olika typer av byggföretag och de arbetar med olika saker, bland annat anläggning, betong, golv, plåt och VVS. Fördelen med att anlita ett byggföretag är att du kan få hjälp med allt, så kallad totalentreprenad. Du behöver alltså inte själv hålla kontakten med de olika hantverkarna utan har en kontakt med byggföretaget som ser till att projektet genomförs som det ska.

22 833 Byggföretag hittade.

Christer Jonsson Consulting

Åmålsvägen 53, 461 73 Trollhättan, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg Christer Jonsson Consulting är en rutinerad byggare och projektledare med mångårig erfarenhet. Har hanterat såväl ny-... Läs mer

Inga anmärkningar

Takläggarna Dalarna AB

ÖVERTÄNGER 59, 79026, Enviken Vi erbjuder kompletta taktjänster i hela Dalarna. Med bas i Enviken hjälper vi dig med allt inom tak såsom takläggnin... Läs mer

Inga anmärkningar

Roger & Mattias Bygg AB

TÄLLET 203, 81591, Tierp RM Bygg & Kakel AB i Tierp är en byggmästare med nästan fyrtio års erfarenhet i branschen. Företaget startades 20... Läs mer

Inga anmärkningar

M. Oscarsson’s Bygg & Måleri AB

DALKARLSVÄGEN 47, 14140, Huddinge

Inga anmärkningar

Anders & Patriks Byggtjänst AB

SKÅNE 434, 66591, Kil Vi gör renovering, tillbyggnad, uterum, altaner, fastighetsservice,fönsterbyten,köksbyten, badrum med mera ring för b... Läs mer

Inga anmärkningar

Aktiv Bygg i Malmö AB

KATTVIKSGATAN 25, 21458, Malmö Aktiv Bygg AB erbjuder totalentreprenad, utvändigt och invändigt. Vi utför all sorts renoveringsarbeten och fasadentr... Läs mer

Inga anmärkningar

Husbyggarna i Edsbyn Aktiebolag

LÅNGGATAN 37, 82833, Edsbyn Husbyggarna AB är ett byggföretag med erfarna yrkesmän såsom snickare, målare, takläggare & byggkonsulter. Husby... Läs mer

Inga anmärkningar

Thomas Sjögren Byggnads Aktiebolag

FÖRSTA LÅNGGATAN 8, 41303, Göteborg

Inga anmärkningar

Sanders Golvslipning AB

KALMARGATAN 28, 25251, Helsingborg

Inga anmärkningar

Kettil Axelsson Bygg AB

BOX 4023, 51411, Limmared Kettil Axelsson Bygg startades sommaren 2011 och fungerade från början som en totalentreprenör för de flerbostadshus ... Läs mer

Inga anmärkningar

Anderssons Bygg

GEVÄRSGATAN 19, 25466, Ängelholm, Helsingborg, Höganäs, Landskrona Andersson Bygg grundades 1996 och drivs av Joel Andersson. 1996 bestod arbetena främst av mindre renoveringsarbeten m... Läs mer

Inga anmärkningar

Stenbergbygg Privatmarknad AB

KARBINGATAN 22, 25467, Helsingborg

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

Anders Hofstedt Aktiebolag

BOX 1192, 13127, Nacka Strand

Inga anmärkningar

A.Y. Company AB

FINLANDSGATAN 18, 16474, Kista

Inga anmärkningar

Dental och Byggkonsult i Gällivare AB

PUMPAREGATAN 8 A, 98236, Gällivare

Inga anmärkningar

JK Hus AB

FJÄRILSGATAN 61, 60361, Norrköping

Inga anmärkningar

Svelander Båge Mark och anläggning AB

ALPVÄGEN 29, 16878, Bromma

Inga anmärkningar

Karlholm Bygg AB

DE GEERSGATAN 12, 81940, Karlholmsbruk

Inga anmärkningar

Gröna Skolfastigheter Projekt 1 AB

RIMBOGATAN 8, 11432, Stockholm

Inga anmärkningar

JPE 365 AB

BLEDÄNG 135, 84593, Fåker

Inga anmärkningar

Stockholm Property Invest AB

BOX 78, 13107, Nacka

Inga anmärkningar

JP Montage i Sverige AB

SOLBERGSVÄGEN 68, 68591, Torsby

Inga anmärkningar

Älmtomta Bygg AB

ÄLMTOMTA NORRGÅRDEN 31, 59191, Motala

Inga anmärkningar

KC Bygg&Konsult AB

BOKSTIGEN 15, 27563, Blentarp

Inga anmärkningar

Hitta rätt Byggföretag

Vid en nybyggnation eller en större renovering krävs ofta flera typer av kompetenser. I många fall behöver du en behörig elektriker, en VVS-installatör, en snickare och en plattsättare. Anlitar du ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad sköter de hela arbetet. Ofta kan det bli mer kostnadseffektivt att använda sig av ett och samma företag istället för flera olika. När du anlitar ett byggföretag kan du välja bland olika entreprenadtyper:

 • Delad entreprenad. Du som beställer anlitar flera olika entreprenörer, exempelvis enskilda hantverkare.
 • Generalentreprenad. Du som beställer anlitar en byggentreprenör som i sin tur ansvarar för att anlita övriga underentreprenörer.
 • Samordnad entreprenad. Du som beställer upphandlar flera olika sidoentreprenörer, men sedan tar en byggentreprenör över hela produktionen, ungefär som generalentreprenad.
 • Totalentreprenad. Du som beställer anlitar en entreprenör som sköter om hela projekteringen och byggandet.
 • Utförandeentreprenad. Du som beställer är ansvarig för projektering och entreprenören ansvarar för byggandet.

Ofta täcker ett byggföretag alla områden inom byggsektorn. De kan hjälpa till med husbyggen och renoveringar och anlitas av privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Bra att tänka på innan du anlitar byggföretag

Eftersom renoveringar och husbyggen är stora projekt är det viktigt att du väljer byggföretag med omsorg. Det är också viktigt att känna till dina rättigheter. När du anlitar ett byggföretag är du skyddad av konsumenttjänstlagen, vilket innebär att du kan kräva att hantverkaren utför arbetet på ett fackmässigt sätt. Andra saker som är bra att känna till:

 • Jämför priser. Det finns en mängd byggföretag och priserna kan variera. För att bilda dig en uppfattning om prisläget i den stad du bor i är det bra att begära åtminstone tre offerter. Kom ihåg att kontrollera att allt ingår, om det är något tillkommer samt om priserna inkluderar moms.
 • Tydligt avtal. När du ska skriva avtal med ett byggföretag är det viktigt att pris, omfattning och tidsplan är tydligt specificerat. Kontrollera även vem som betalar material, resor och eventuella tilläggsarbeten.
 • Kontrollera F-skatt. Det är viktigt att företaget har F-skatt, det innebär att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Kontrollera Kronofogden. För att utesluta att byggföretaget har betalningsanmärkningar kan det vara bra att kontrollera det hos Kronofogden. Byggföretaget ska kunna ge dig sitt organisationsnummer.
 • Kontrollera Svarta listan. Tidningen Råd & Rön har en så kallad svart lista över företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister. Kontrollera att byggföretaget du tänker anlita inte finns med på den listan.
 • Kontrollera försäkringar. Byggföretaget bör ha allrisk- och ansvarsförsäkring så att de har råd att täcka eventuella skador.