Isolering

Isolering används bland annat för att dämpa ljud, minska bullernivåer, bevara värmen och få föremål att ligga still. En isolerare kan arbeta med olika typer av isolering, bland annat VVS (värme, ventilation och sanitet) och ljud- och akustikisolering. Det finns även isolerare med spetskompetens, som isoleringsplåtslagare.

1 631 Isolering hittade.

Fler sökresultat

Rent Hus Blekinge AB

KUNGSMARKSVÄGEN 27 B, 37144, Karlskrona

Inga anmärkningar

Ecospray i Sverige AB

KARLGÅRDSVÄGEN 1, 92232, Vindeln

Inga anmärkningar

Segeltorps Lås AB

SVALVÄGEN 24, 14172, Segeltorp

Inga anmärkningar

Birka Bygg & Portmontage AB

FALLA BIRKA 1, 57393, Tranås

Inga anmärkningar

Mittsverige Gärdsgårdar AB

MALUNGEN 211, 82998, Hassela

Inga anmärkningar

B.Landin AB

TRÄSKÅSVÄGEN 35, 94431, Hortlax

Inga anmärkningar

Ermes Ventilation & Energi AB

UDDEHOLMSGATAN 36, 21450, Malmö

Inga anmärkningar

VGTK Solutions AB

GAMLA SÖRREDSVÄGEN 94, 42356, Torslanda

Inga anmärkningar

Fog & Brandtätningar Mälardalen AB

BRÄNNE NYSÄTER, 63505, Eskilstuna

Inga anmärkningar

Lockey AB

ÅLEGÅRDSGATAN 416, 43150, Mölndal

Inga anmärkningar

Trädäcks fixarna & Allservice Skåne AB

ÅBYVÄGEN 570, 23197, Klagstorp

Inga anmärkningar

Riikosol AB

BOX 847, 75108, Uppsala

Inga anmärkningar
12345136

Hitta rätt Isolering

Yrket innebär att man isolerar och bereder material, klär in rör, pannor och rökgaskanaler och liknande. Vid husbyggen och större renoveringsprojekt är det vanligt att en isolerare anlitas. En isolerare arbetar mycket med att isolera rör för att minska brandrisken. I ett hus finns många heta kanaler och rör, de måste täckas in i särskild isolering för att inte utgöra en brandrisk.

En annan viktig anledning till att anlita en isolerare är att isolering minskar kondens och energiförluster. Det är vanligt att husägare tilläggsisolerar väggarna eller vinden, eftersom det ofta minskar uppvärmningskostnaderna. Det kan alltså en isolerare hjälpa till med. Det finns många typer av isolermaterial för värmebevarande syften, bland annat:

 • Mineralull. Det är den vanligaste typen av isolermaterial och är ett råmaterial som består av sten eller glas. Materialet hettas upp till smältpunkt och spinns till fina trådar, tunnare än hår. Det finns många typer av mineralull, exempelvis obrännbara produkter som kan användas som brandskyddsisolering.
 • Cellplast. En benämning för isolermaterial som tillverkas av styren, polystyren och polyuretan. Rent isolermässigt har cellplast samma egenskaper som mineralull. Dock är cellplast mycket tätare. Det finns olika typer av cellplast, vissa varianter släpper igenom vattenånga på samma sätt som betong, andra gör det inte. Vanligtvis används cellplast som isolermaterial i golv, tak och väggar.
 • Polyuretanskum. Används i regel som drevningsmaterial i fönster, dörrkarmar och väggar. Isolermaterialet kan ge mycket täta fogar tack vare sin textur. Polyuretanskummet sprutas in och är därför enkelt att använda.
 • Lösull. Kallas även glas- eller stenull och är vanlig vid isolering av vindsbjälklag där det kan vara svårt att använda annan typ av isolering. Lösull sprutas in, vilket gör produkten lättanvänd. Den täcker enkelt alla skrymslen och hålrum.

Hitta rätt isolerare

Det finns många typer av isolerare, bland annat:

 • VVS-isolerare. En isolerare som arbetar med att täcka in och isolera VVS-rör. Kalla och varma rör behöver isoleras för att bevara sin temperatur. Rör brukar både kläs med isolermaterial och med plåt.
 • Akustikisolerare. En isolerare som arbetar med att förbättra ljudnivån och ta bort buller i en lokal. Det kan handla om att sätta upp ljudabsorberande plattor i tak och på väggar. Det finns många typer av akustikisolering och för att veta vilka produkter man ska använda behöver man ofta anlita en akustikisolerare. Isoleraren kan mäta hur ljudet studsar i lokalen för att sedan ta fram en åtgärdsplan.
 • Ljudisolerare. En isolerare som arbetar med att minska bullriga miljöer. Många som bor i storstäder eller nära tågspår störst mycket av oljud och buller. En ljudisolerare kan hjälpa till att förbättra ljudisoleringen i bostaden för att mindre buller ska ta sig in.

Anlita isolerare

Om du håller på med en renovering hemma, exempelvis med att förändra planlösningen i badrummet, kan en isolerare hjälpa dig. Om du störs av en trafikerad väg utanför fönstret kan ljudisoleraren minska bullret i bostaden. Innan du anlitar en isolerare finns det några saker som är viktiga att kontrollera:

 • F-skatt. Kontrollera att isoleraren har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om företaget har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att företaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Företaget bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om isolerföretaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett isolerföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.