Isolering

Isolering används bland annat för att dämpa ljud, minska bullernivåer, bevara värmen och få föremål att ligga still. En isolerare kan arbeta med olika typer av isolering, bland annat VVS (värme, ventilation och sanitet) och ljud- och akustikisolering. Det finns även isolerare med spetskompetens, som isoleringsplåtslagare.

1 654 Isolering hittade.

Fler sökresultat

QRDEX AB

MARIEBERGSGATAN 24 C, 54145, Skövde

Inga anmärkningar

JP Markskruv Nordic AB

LÖVPARKSVÄGEN 9, 73730, Fagersta

Inga anmärkningar

Stolpens Staket & Grind AB

BROKVARN NYSKOG 2, 51293, Svenljunga

Inga anmärkningar

Nisses Isolering & plåt AB

GULLYCKESKÄRSVÄGEN 118-43, 29157, Arkelstorp

Inga anmärkningar

Måsjön Konsult AB

KARIN ALINDERS VÄG 4, 74732, Alunda

Inga anmärkningar

KH56 Service AB

HARÖVÄGEN 17, 13234, Saltsjö-boo

Inga anmärkningar

GRANLÖF’S ALLSERVICE AB

HUSÅS 105, 83692, Lit

Inga anmärkningar

R.L Montagetjänst AB

TORSGATAN 1, 96133, Boden

Inga anmärkningar

OMAC FIRE AB

SVETSARVÄGEN 15 2TR, 17141, Solna

Inga anmärkningar

A1B aktiebolag

HAMMARBYGATAN 10, 75324, Uppsala

Inga anmärkningar

Lundströms Isolering AB

LUDDINGSBOVÄGEN 53, 60596, Norrköping

Inga anmärkningar

Borgen Staket & Inhägnad AB

SVEAVÄGEN 11, 70214, Örebro

Inga anmärkningar
12345138

Hitta rätt Isolering

Yrket innebär att man isolerar och bereder material, klär in rör, pannor och rökgaskanaler och liknande. Vid husbyggen och större renoveringsprojekt är det vanligt att en isolerare anlitas. En isolerare arbetar mycket med att isolera rör för att minska brandrisken. I ett hus finns många heta kanaler och rör, de måste täckas in i särskild isolering för att inte utgöra en brandrisk.

En annan viktig anledning till att anlita en isolerare är att isolering minskar kondens och energiförluster. Det är vanligt att husägare tilläggsisolerar väggarna eller vinden, eftersom det ofta minskar uppvärmningskostnaderna. Det kan alltså en isolerare hjälpa till med. Det finns många typer av isolermaterial för värmebevarande syften, bland annat:

 • Mineralull. Det är den vanligaste typen av isolermaterial och är ett råmaterial som består av sten eller glas. Materialet hettas upp till smältpunkt och spinns till fina trådar, tunnare än hår. Det finns många typer av mineralull, exempelvis obrännbara produkter som kan användas som brandskyddsisolering.
 • Cellplast. En benämning för isolermaterial som tillverkas av styren, polystyren och polyuretan. Rent isolermässigt har cellplast samma egenskaper som mineralull. Dock är cellplast mycket tätare. Det finns olika typer av cellplast, vissa varianter släpper igenom vattenånga på samma sätt som betong, andra gör det inte. Vanligtvis används cellplast som isolermaterial i golv, tak och väggar.
 • Polyuretanskum. Används i regel som drevningsmaterial i fönster, dörrkarmar och väggar. Isolermaterialet kan ge mycket täta fogar tack vare sin textur. Polyuretanskummet sprutas in och är därför enkelt att använda.
 • Lösull. Kallas även glas- eller stenull och är vanlig vid isolering av vindsbjälklag där det kan vara svårt att använda annan typ av isolering. Lösull sprutas in, vilket gör produkten lättanvänd. Den täcker enkelt alla skrymslen och hålrum.

Hitta rätt isolerare

Det finns många typer av isolerare, bland annat:

 • VVS-isolerare. En isolerare som arbetar med att täcka in och isolera VVS-rör. Kalla och varma rör behöver isoleras för att bevara sin temperatur. Rör brukar både kläs med isolermaterial och med plåt.
 • Akustikisolerare. En isolerare som arbetar med att förbättra ljudnivån och ta bort buller i en lokal. Det kan handla om att sätta upp ljudabsorberande plattor i tak och på väggar. Det finns många typer av akustikisolering och för att veta vilka produkter man ska använda behöver man ofta anlita en akustikisolerare. Isoleraren kan mäta hur ljudet studsar i lokalen för att sedan ta fram en åtgärdsplan.
 • Ljudisolerare. En isolerare som arbetar med att minska bullriga miljöer. Många som bor i storstäder eller nära tågspår störst mycket av oljud och buller. En ljudisolerare kan hjälpa till att förbättra ljudisoleringen i bostaden för att mindre buller ska ta sig in.

Anlita isolerare

Om du håller på med en renovering hemma, exempelvis med att förändra planlösningen i badrummet, kan en isolerare hjälpa dig. Om du störs av en trafikerad väg utanför fönstret kan ljudisoleraren minska bullret i bostaden. Innan du anlitar en isolerare finns det några saker som är viktiga att kontrollera:

 • F-skatt. Kontrollera att isoleraren har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om företaget har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att företaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Företaget bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om isolerföretaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett isolerföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.