Golv

Håller du på att renovera hemma? Kanske vill du lägga ett nytt golv i vardagsrummet, polera parketten eller installera golvvärme i badrummet? En golvläggare kan hjälpa dig förnya hemmet med nya och fräscha golv eller mattor.

3 473 Golv hittade.

Ett Golv 2012 AB

DROTTNINGGATAN 108, 11360, Stockholm

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

Isbergs Golv & Bygg AB

ULVESUND 464, 44294, Ytterby

Inga anmärkningar

Bina i Göteborg AB

BÄRBYVÄGEN 22, 42373, Säve

Inga anmärkningar

Brunos Plattsättning & Renovering AB

LASARETTSGATAN 45 A, 57440, Vetlanda

Inga anmärkningar

Swedish Pro.Crew AB

BALLONGGATAN 17, 16971, Solna

Inga anmärkningar

Ådalen Mur & Kakel AB

GRÄMESTA 204, 87293, Lunde

Inga anmärkningar

ADMOSE AB

KVARNHAGSGATAN 105, 16554, Hässelby

Inga anmärkningar

THE AMANTIA Byggservice AB

VÅGENS GATA 443 B LGH 1001, 13661, Brandbergen

Inga anmärkningar

Mälardalens Trägolv AB

BREDS-BODA 8, 74595, Enköping

Inga anmärkningar

SL Golv & Kakelproduktion AB

UGGLEBODA 525, 70595, Örebro

Inga anmärkningar

AT Golv och Syllbyten AB

BLÅSIPPSGATAN 11, 26471, Östra Ljungby

Inga anmärkningar

Grundbulten 101922 AB

Trelleborg

Inga anmärkningar

Gävle Bygg & Projektledning AB

GAMLA FURUVIKSVÄGEN 13, 80592, Gävle

Inga anmärkningar
12345290

Hitta rätt Golv

Golvläggare har ett omväxlande arbete som bland annat innefattar:

 • Golvläggning. Golvläggaren lägger golv i olika typer av material, exempelvis linoleum, klinkers, plast, textil och parkett.
 • Förarbete. Innan ett golv kan läggas måste underlaget vara helt plant, det ingår också i golvläggarens arbetsuppgifter.
 • Parkett. Vissa parkettgolv levereras monteringsklara från leverantören, men golvläggaren kan även lägga parkettgolv stav för stav.
 • Ytbehandling. Golvläggaren slipar, ytbehandlar och lagar trasiga golv.
 • Golvvärme. Om du vill installera golvvärme i badrummet kan en golvläggare hjälpa dig.
 • Specialistområden. Vissa golvläggare har även andra behörighetsområden, som arbete i våtrum. Golvläggaren får då utföra golvläggning i exempelvis badrum.

Tack vare dagens smidiga klickgolv och enkla steg för steg-anvisningar är det många som kan lägga golvet på egen hand. Men det kan ändå finnas anledning att anlita en erfaren golvläggare. Om du inte har tidigare erfarenhet kan det vara svårare än du tror. Det gäller bland annat att ta hänsyn till rörelsemarginal i väggar och golv. Ska du lägga ett parkettgolv, ett äkta trägolv eller en matta bör du alltid anlita en golvläggare då resultatet nästan alltid blir bättre och mer hållbart.

Olika golvmaterial

Det finns en mängd olika golvmaterial att välja bland. Materialen kostar olika mycket och har olika egenskaper och skötselbehov.

 • Parkett. Parkettgolv finns i en rad olika ytskikt, storlek och färgton. Parkett är hållbart men kan nötas ner snabbare än andra material, exempelvis massivt trä. Det går att slipa och lacka om parkettgolv för att öka livslängden och förnya dess utseende.
 • Linoleum. Linoleumgolv är en oljebaserad produkt med mycket hög slitstyrka. Ser man till att hålla golven torra kan de hålla i väldigt många år. Går att köpa som hela mattor och som plattor.
 • Massivt trä. Massivt trä är hållbart och skapar ofta en ombonad och varm känsla. Trägolv kan slipas och ytbehandlas för att hålla längre men kräver samtidigt mer skötsel än andra golv.
 • Laminat. Laminatgolv består av en kärna i pressat trä men med ett ytskikt i plast. Det finns mängder av olika utseenden att välja bland. Laminatgolv tål höga påfrestningar.
 • Klinker. Klinker är ett glaserat lermaterial som ofta används i kök och badrum. Golvet är hållbart och lättskött. Utan golvvärme kan klinkergolv upplevas som kallt.

Bli nöjd med golvläggaren

Kanske har du redan en tydlig bild och idé om vilken typ av golv du vill ha hemma. Om inte kan en golvläggare ofta ge dig bra råd och tips. För att du ska bli nöjd med hantverkaren är det bra att kontrollera vissa saker:

 • F-skatt. Kontrollera att golvläggaren har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om golvläggaren har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att golvläggaren inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Behörighet. Kontrollera certifieringar för att säkerställa att golvläggaren är behörig.
 • Försäkringar. Golvläggaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om golvläggaren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat en golvläggare du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.