Tak

Har tegelpannorna börjat spricka, underlagspappen blivit fuktig eller behöver du byta hela taket? En takläggare kan hjälpa dig att renovera, tvätta och byta tak på ett korrekt och säkert sätt. Det kan vara både svårt och riskfyllt att försöka sig på takbytet själv.

741 Tak hittade.

Takläggarna Dalarna AB

ÖVERTÄNGER 59, 79026, Enviken Vi erbjuder kompletta taktjänster i hela Dalarna. Med bas i Enviken hjälper vi dig med allt inom tak såsom takläggnin... Läs mer

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

DZD ENTREPRENAD AB

MORABERGSVÄGEN 33 C, 15242, Södertälje

Inga anmärkningar

Skelta Bygg AB

KVARTERSVÄGEN 11, 77013, Grangärde

Inga anmärkningar

Åminne 4U AB

BRUKSVÄGEN 24, 33191, Värnamo

Inga anmärkningar

DB SMARTTAK AB

AROMAVÄGEN 14, 61991, Trosa

Inga anmärkningar

Scandinara AB

SPÅNGA KYRKVÄG 626, 16362, Spånga

Inga anmärkningar

Boodoo AB

ENTORPSVÄGEN 8, 14763, Uttran

Inga anmärkningar

Scandinavia Tak&Bygg AB

LÄRKTRÄDSVÄGEN 18, 74011, Länna

Inga anmärkningar

Janis ECO B&C AB

STRANDHUGGET 3, 31261, Mellbystrand

Inga anmärkningar

Håkman’s Sverige AB

DOMARVÄGEN 16 A, 68290, Nykroppa

Inga anmärkningar

Snö Productions AB

VIKENS VÄG 8, 78195, Borlänge

Inga anmärkningar

Rönnerlings Tak & Bygg AB

FOGDARP STRANDVÄGEN 504, 24396, Höör

Inga anmärkningar

Takkänsla Stockholm AB

GUSTAVSLUNDSVÄGEN 171, 16751, Bromma

Inga anmärkningar
1234562

Hitta rätt Tak

En takläggare byter inte bara tegelpannor, det ingår även andra arbetsmoment i rollen:

 • Byte och reparation av tätskikt
 • Byte av takbeklädnad
 • Rengöring av tak
 • Montering av hängrännor och stuprör

Något av det viktigaste en takläggare gör är att säkerställa att tätskiktet är effektivt och intakt. Ett av skikten som takläggaren kontrollerar är isoleringen. I yrkesrollen ingår det att man har stor kunskap även om olika sorters isolermaterial, exempelvis värmeisolering och fuktskydd. När isoleringen är korrekt monterad ska underlagsarbetet utföras, det vill säga montering av takpapp eller tunnare plåt. Även om takläggaren har kännedom och erfarenhet av att montera isolering och utföra underlagsarbete brukar en snickare göra vissa arbetsmoment. Ofta monterar snickaren isoleringen och takläggaren fokuserar på yttertaket. Man kan säga att takläggaren är expert på allt som handlar om tak. Det kan exempelvis finnas takkupor, takfönster, flertalet skorstenar och andra mer komplicerade vinklar på ett tak. En skicklig takläggare kan vanligtvis lösa hela takläggningen men ibland delas arbetet upp mellan olika hantverkare.

Saker att kontrollera innan du anlitar takläggare

Oavsett om du ska renovera taket eller lägga en helt ny takbeklädnad kan takläggaren utföra arbetet. Takläggare följer branschregler och utför arbetet på ett fackmässigt sätt. En fördel när du anlitar takläggare är att material, verktyg och eventuella byggnadsställningar oftast ingår i priset. Det finns många takläggare i Sverige och för att du ska bli nöjd med företaget är det viktigt att kontrollera vissa saker innan du anlitar ett:

 • F-skatt. Kontrollera att snickaren har F-katt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Jämför priser. Priserna kan variera en hel del så det är alltid bra att begära offerter från åtminstone tre olika takläggare. Då blir det enklare att bilda dig en prisuppfattning där just du bor.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om snickaren eller företaget har betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att snickaren inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Takläggaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om takläggaren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat en takläggare du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.