Tak

Har tegelpannorna börjat spricka, underlagspappen blivit fuktig eller behöver du byta hela taket? En takläggare kan hjälpa dig att renovera, tvätta och byta tak på ett korrekt och säkert sätt. Det kan vara både svårt och riskfyllt att försöka sig på takbytet själv.

2 276 Tak hittade.

Helsingborgs Byggplåt AB

DIABASGATAN 5, 25468, Helsingborg Helsingborgs Byggplåt var från starten 2005 ett traditionellt plåtslageri. 2010 utökade vi vårt tjänsteerbjudande til... Läs mer

Inga anmärkningar

Takläggarna Dalarna AB

ÖVERTÄNGER 59, 79026, Enviken Vi erbjuder kompletta taktjänster i hela Dalarna. Med bas i Enviken hjälper vi dig med allt inom tak såsom takläggnin... Läs mer

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

ATTIC Tak & Plåtslageri AB

DROTTNINGGATAN 108, 11360, Stockholm

Inga anmärkningar

L M P Bygg & Montage AB

VITKÅLSGATAN 24, 75449, Uppsala

Inga anmärkningar

Älmtomta Bygg AB

ÄLMTOMTA NORRGÅRDEN 31, 59191, Motala

Inga anmärkningar

Södra Takservice AB

ERIKSGATAN 134, 26140, Landskrona

Inga anmärkningar

AnderssonsTak AB

KRISTIANSTADSVÄGEN 71, 24295, Hörby

Inga anmärkningar

SIMKO NORDICA AB

DROTTNINGGATAN 139, 28148, Hässleholm

Inga anmärkningar

Nyenger Bygg och Snickeri AB

ÖVRE VÄGEN 15, 59571, Boxholm

Inga anmärkningar

WILA Takentreprenad AB

SPELMANSVÄGEN 12, 97593, Luleå

Inga anmärkningar

Takläggarna i Sverige AB

STORGATAN 34, 56730, Vaggeryd

Inga anmärkningar

Svea Tak&Puts AB

SKÄLBYVÄGEN 12, 15535, Nykvarn

Inga anmärkningar

PVC Bröderna AB

LILJEÖRNSGATAN 45 LGH 1204, 16553, Hässelby

Inga anmärkningar

JBM TAK & BYGG AB

EKHOLMSVÄGEN 339, 12751, Skärholmen

Inga anmärkningar
12345190

Hitta rätt Tak

En takläggare byter inte bara tegelpannor, det ingår även andra arbetsmoment i rollen:

 • Byte och reparation av tätskikt
 • Byte av takbeklädnad
 • Rengöring av tak
 • Montering av hängrännor och stuprör

Något av det viktigaste en takläggare gör är att säkerställa att tätskiktet är effektivt och intakt. Ett av skikten som takläggaren kontrollerar är isoleringen. I yrkesrollen ingår det att man har stor kunskap även om olika sorters isolermaterial, exempelvis värmeisolering och fuktskydd. När isoleringen är korrekt monterad ska underlagsarbetet utföras, det vill säga montering av takpapp eller tunnare plåt. Även om takläggaren har kännedom och erfarenhet av att montera isolering och utföra underlagsarbete brukar en snickare göra vissa arbetsmoment. Ofta monterar snickaren isoleringen och takläggaren fokuserar på yttertaket. Man kan säga att takläggaren är expert på allt som handlar om tak. Det kan exempelvis finnas takkupor, takfönster, flertalet skorstenar och andra mer komplicerade vinklar på ett tak. En skicklig takläggare kan vanligtvis lösa hela takläggningen men ibland delas arbetet upp mellan olika hantverkare.

Saker att kontrollera innan du anlitar takläggare

Oavsett om du ska renovera taket eller lägga en helt ny takbeklädnad kan takläggaren utföra arbetet. Takläggare följer branschregler och utför arbetet på ett fackmässigt sätt. En fördel när du anlitar takläggare är att material, verktyg och eventuella byggnadsställningar oftast ingår i priset. Det finns många takläggare i Sverige och för att du ska bli nöjd med företaget är det viktigt att kontrollera vissa saker innan du anlitar ett:

 • F-skatt. Kontrollera att snickaren har F-katt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Jämför priser. Priserna kan variera en hel del så det är alltid bra att begära offerter från åtminstone tre olika takläggare. Då blir det enklare att bilda dig en prisuppfattning där just du bor.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om snickaren eller företaget har betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att snickaren inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Takläggaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om takläggaren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat en takläggare du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.