Tak

Har tegelpannorna börjat spricka, underlagspappen blivit fuktig eller behöver du byta hela taket? En takläggare kan hjälpa dig att renovera, tvätta och byta tak på ett korrekt och säkert sätt. Det kan vara både svårt och riskfyllt att försöka sig på takbytet själv.

2 060 Tak hittade.

Takläggarna Dalarna AB

ÖVERTÄNGER 59, 79026, Enviken Vi erbjuder kompletta taktjänster i hela Dalarna. Med bas i Enviken hjälper vi dig med allt inom tak såsom takläggnin... Läs mer

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

Plåtslagarna Halmstad AB

FRENNARPS BYGATA 129, 30225, Halmstad

Inga anmärkningar

Antreanu AB

SÖDRA RÅDMANSGATAN 8, 80251, Gävle

Inga anmärkningar

Odd Energy Installations Kronoberg AB

JÄT LINDEBERG PRÄSTGÅRD 1, 36252, Jät

Inga anmärkningar

Borås Tak & Sol AB

ROASJÖ HABO ORRHULT 9, 51292, Svenljunga

Inga anmärkningar

Gta Service AB

SVENLJUNGAVÄGEN 71, 51192, Örby

Inga anmärkningar

Euro byggservice AB

ARLÖVSVÄGEN 25 A, 23232, Arlöv

Inga anmärkningar

Östmans Plåtslageri & Takläggning AB

SÖRVÄGEN 12, 94291, Vistträsk

Inga anmärkningar

MigMal AB

CYLINDERGRÄND 55, 17675, Järfälla

Inga anmärkningar

Odefalks Plåt AB

SKOLGATAN 12 A, 30232, Halmstad

Inga anmärkningar

KM Takservice AB

STRANDGATAN 8 A, 81841, Forsbacka

Inga anmärkningar

KWA Entreprenad AB

KÅLLTORPSGATAN 4 F LGH 1202, 41652, Göteborg

Inga anmärkningar

H.M.S Group AB

SVALLINGS VÄG 6, 73493, Kolbäck

Inga anmärkningar
12345172

Hitta rätt Tak

En takläggare byter inte bara tegelpannor, det ingår även andra arbetsmoment i rollen:

 • Byte och reparation av tätskikt
 • Byte av takbeklädnad
 • Rengöring av tak
 • Montering av hängrännor och stuprör

Något av det viktigaste en takläggare gör är att säkerställa att tätskiktet är effektivt och intakt. Ett av skikten som takläggaren kontrollerar är isoleringen. I yrkesrollen ingår det att man har stor kunskap även om olika sorters isolermaterial, exempelvis värmeisolering och fuktskydd. När isoleringen är korrekt monterad ska underlagsarbetet utföras, det vill säga montering av takpapp eller tunnare plåt. Även om takläggaren har kännedom och erfarenhet av att montera isolering och utföra underlagsarbete brukar en snickare göra vissa arbetsmoment. Ofta monterar snickaren isoleringen och takläggaren fokuserar på yttertaket. Man kan säga att takläggaren är expert på allt som handlar om tak. Det kan exempelvis finnas takkupor, takfönster, flertalet skorstenar och andra mer komplicerade vinklar på ett tak. En skicklig takläggare kan vanligtvis lösa hela takläggningen men ibland delas arbetet upp mellan olika hantverkare.

Saker att kontrollera innan du anlitar takläggare

Oavsett om du ska renovera taket, tvätta taket eller lägga en helt ny takbeklädnad kan takläggaren utföra arbetet. Takläggare följer branschregler och utför arbetet på ett fackmässigt sätt. En fördel när du anlitar takläggare är att material, verktyg och eventuella byggnadsställningar oftast ingår i priset. Det finns många takläggare i Sverige och för att du ska bli nöjd med företaget är det viktigt att kontrollera vissa saker innan du anlitar ett:

 • F-skatt. Kontrollera att snickaren har F-katt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Jämför priser. Priserna kan variera en hel del så det är alltid bra att begära offerter från åtminstone tre olika takläggare. Då blir det enklare att bilda dig en prisuppfattning där just du bor.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om snickaren eller företaget har betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att snickaren inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Takläggaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om takläggaren är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat en takläggare du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.

Vi hjälper dig hitta rätt takläggare i Tierp, på Orust och i resten av landet. Det enda du behöver göra är att skicka en gratis offertförfrågan så matchar vi dig med takläggare över hela Sverige.