Byggstädning

Efter en renovering eller byggnation återstår mycket byggnadsmaterial, damm, intorkade färg- och limrester och spån. Ofta anlitas byggstädare för att avlägsna skräpet. En byggstädning skiljer sig en del från en slutstädning eftersom byggstädaren gör själva grovstädningen. Bland annat skrapas färgspill bort, kvarlämnat byggnadsmaterial som gipsskivor och annat plockas bort och alla restprodukter efter renoveringen eller byggnadsprojektet städas bort.

639 Byggstädning hittade.

Fler sökresultat

G & W PRODUKTION AB

KARLSLUND 182, 75598, Uppsala

Inga anmärkningar

MMS Service AB

ROSENGATAN 8, 17270, Sundbyberg

Inga anmärkningar

BF Serviceteknik AB

SÖDRA TVÄRGATAN 3, 25226, Helsingborg

Inga anmärkningar

PH Bygg & Anläggning AB

GÄLLINGEVÄGEN 626, 43975, Fjärås

Inga anmärkningar

Averman Montage AB

HJÄRNEGATAN 10 LGH 1102, 63230, Eskilstuna

Inga anmärkningar

GIPSTEK Sverige AB

POSTIA 1013, 21413, Malmö

Inga anmärkningar

TF-Service AB

HERDEGATAN 11, 60210, Norrköping

Inga anmärkningar

Karlaplan Entreprenad AB

ANDERSVÄGEN 4, 16969, Solna

Inga anmärkningar

MA STÄDSERVICE AB

TEGVÄGEN 66, 17553, Järfälla

Inga anmärkningar

Industri och Byggservice Västerbotten AB

KUNSKAPSALLÉN 18, 94163, Piteå

Inga anmärkningar

SYD-B-ENT AB

KVARNSTENSGATAN 19, 25227, Helsingborg

Inga anmärkningar

LB Entreprenad AB

BLÅBÄRSVÄGEN 37 611 45 NYKÖPING, 61145, Nyköping

Inga anmärkningar
1234554

Hitta rätt Byggstädning

Det finns många fördelar med att anlita byggstädning, även om du endast utfört en mindre renovering hemma. Dels tar den här typen av städning ganska mycket tid, dels behövs speciella rengöringsmedel och verktyg för att allt ska kunna städas bort. Saker som brukar ingå i en byggstädning:

 • Sopa av golv
 • Putsa fönster
 • Torka av bakom möbler
 • Ta bort byggnadsmaterial

Efter en byggnation eller renovering blir det kvar mycket damm och smutspartiklar som sätter sig överallt. De vanligaste arbetsuppgifterna för byggstädare brukar vara att torka, sopa och damma. De hjälper till att förbereda bostaden eller kontoret åt köparen. Idag är det vanligt att man kombinerar tjänsterna byggstädning med vanlig slutstädning. Byggstädning är även viktigt för att besiktningsmannen ska kunna utföra en bra kontroll av fastigheten efter en byggnation.

Skillnad mellan byggstädning och slutstädning

Byggstädning, även kallad grovstädning, innebär att man grovstädar en byggarbetsplats, ofta med kvast. Man tar även bort föremål och hårt sittande smuts. En byggarbetsplats är ofta full av saker efter att projektet är klart. Det ligger kvar överblivet byggnadsmaterial som skruvar, skivor, färgburkar och kartong. Byggstädaren arbetar med kvast och med grovdammsugare för att få bort dammpartiklarna. Andra saker som ingår i en byggstädning:

 • Borttagning av gips, slipdamm, färgrester och kvarglömda bitar av maskeringstejp
 • Bortforsling av överblivet material
 • Avloppsrensning (rengöring av golvbrunnar, avloppsgaller, toalettstolar, tvättställ, kranar, diskhoar och badkar). Kalkavlagringar tas också bort.
 • Avtorkning av armaturer, handdukstorkar, spis, eluttag och fläktar
 • Avfläckning av målade väggar

Slutstädning, även kallad finstädning, är den slutgiltiga städningen. Det handlar exempelvis om att torka av lister, tvätta golvet, torka av skåpsluckor och att putsa fönstren. Ofta kan man som kund köpa till extratjänster. Det är inte alltid fönsterputsning ingår, men är vanligtvis något man kan välja till, likaså städning av biutrymmen.

Anlita rätt företag för byggstädning

Vanliga städfirmor erbjuder vanligtvis inte bygg- eller grovstädning. Anledningen är att städningen kräver mer robust specialutrustning samt innebär tyngre insatser än vanlig hemstädning. Det är inte svårt att hitta byggstädare, men du bör kontrollera att företaget verkligen är inriktat på byggstädning och inte vanlig hemstädning. För att du ska bli nöjd med valet av företag finns det vissa saker som är viktiga att kontrollera:

 • F-skatt. Kontrollera att städföretaget har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om företaget har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att företaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Försäkringar. Företaget bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Behörighet. När du anlitar städare är det alltid bra om företaget har SRY Yrkesbevis (bevis på yrkeskunskap) eller är ett SFRO-auktoriserat städföretag (en branschorganisation för företagare inom städning).
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om företaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett städföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.