Badrum

Planerar du att bygga ett nytt badrum eller renovera det gamla? En badrumsrenovering innefattar allt från planering och skisser till olika moment som plattsättning, rördragning, indragning av värme och el och platsbyggda lösningar. Det kan vara svårt att veta exakt vem du ska anlita och hur mycket det kommer att kosta. Ett sätt att lösa badrumsrenoveringen är att anlita totalentreprenad som ansvarar för att hitta de rätta hantverkarna och utföra själva arbetet.

6 069 Badrum hittade.

Systemputs M.B.T. AB

TRÄVÄGEN 7, 43278, Tvååker Vi har lång erfarenhet av alla typer av fasadarbeten, renoveringar och villabyggnationer. Vi utför fasadrenoveringar ... Läs mer

Inga anmärkningar

Fler sökresultat

Kyl & Värmespecialisten i Småland AB

BJÖRKLIDSGRÄND 16, 57171, Anneberg

Inga anmärkningar

Skånekök AB

DONATIONSGATAN 19 A, 25443, Helsingborg

Inga anmärkningar

AZ Rörservice AB

GUSTAF DE LAVALS TORG 8, 13160, Nacka

Inga anmärkningar

Paxtek AB

HENRIKBERGSVÄGEN 79, 13667, Vendelsö

Inga anmärkningar

High Level Of Sweden AB

MÖLNBOVÄGEN 23 A LG 1004, 15332, Järna

Inga anmärkningar

PVB EL & Entreprenad Stockholm AB

PUCKGRÄND 20, 12949, Hägersten

Inga anmärkningar

BF Invest AB

OXIEVÅNGSVÄGEN 416, 23839, Oxie

Inga anmärkningar

S-vvs AB

ATTERBOMSVÄGEN 38 LGH 1101, 11258, Stockholm

Inga anmärkningar

Adam VVS AB

KATTABACKEN 8, 30597, Eldsberga

Inga anmärkningar

El & Bygg Danderyd AB

VENDEVÄGEN 87, 18232, Danderyd

Inga anmärkningar

KM Rör & Fastighetsservice AB

HJORTSTIGEN 6, 51841, Sjömarken

Inga anmärkningar

Sörby VVS AB

LILJEVÄGEN 12, 37231, Ronneby

Inga anmärkningar
12345506

Hitta rätt Badrum

Ett företag som erbjuder helhetslösningar inom badrum kan bland annat hjälpa till med:

 • Borttagning av gammal inredning. Om det är ett gammalt badrum som ska renoveras måste den gamla inredningen, som toalettstol, badkar, handfat och dusch, först tas bort.
 • Ny planlösning. Om du ska renovera ett gammalt badrum och samtidigt vill ändra planlösningen, exempelvis byta plats på duschen, behöver företaget utföra nybyggnation och ändra rördragningen.
 • Indragning av el, vatten och värme. Det krävs specialister inom områden som VVS och elektricitet.
 • Installation av fast inredning. Väljer du totalentreprenad får du även hjälp att installera den nya inredningen, som dusch, toalettstol och handfat.
 • Plattsättning. Många vill ha kakel eller marmor i badrummet, en erfaren plattsättare ser till att resultatet blir professionellt och hållbart.

Det finns många fördelar med att anlita ett företag som utför all typ av renovering och byggnation av badrum. Till exempel behöver du inte själv leta upp lämpliga hantverkare inom varje område, det ordnar företaget. En annan fördel med att välja totalentreprenad är att företag ofta har samarbeten och bra kontakter med leverantörer av såväl material som inredning. Många gånger kan du därför få ett bättre pris än om du själv köper in allt material.

Olika delar av badrumsrenovering

När det kommer till arbeten i våtrum behövs ofta flera typer av specialister inom olika områden, bland annat:

 • VVS-montörer. En VVS-montör installerar, reparerar och utför service på sådant som rör värme, vatten och sanitet. Det kan bland annat handla om rördragning. VVS-montören kan även installera toalettstolen och badkaret på ett korrekt sätt.
 • Elektriker. När det kommer till att dra el och utföra elinstallationer behövs nästan alltid en behörig elektriker.
 • Plattsättare. När du anlitar en professionell plattsättare får du hjälp av en utbildad och erfaren person som har känsla för både färg och form. Att klä in väggar och golv med kakel eller klinkers kräver både precision och rätt handlag.
 • Snickare. I en badrumsrenovering ingår mycket byggnation, något en snickare kan hjälpa till med. Snickarens yrkesroll innefattar många olika delar, bland annat möbelsnickerier, stombyggning för att ändra planlösningen och mycket mer.

Anlita badrumsföretag

Oavsett om du ska renovera ditt befintliga badrum eller bygga ett helt nytt kan ett badrumsföretag hjälpa dig med alla olika delar. Kanske behöver du endast hjälp med vissa saker, som plattsättning och elektricitet? Det finns företag som erbjuder allt från enskilda arbetsmoment till totalentreprenad. Innan du anlitar ett företag eller en hantverkare inom badrumsrenovering finns det vissa saker som är viktiga att kontrollera:

 • F-skatt. Kontrollera att badrumsföretaget har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
 • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om företaget har några tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
 • Svarta listan. Kontrollera att företaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
 • Behörighet. Kontrollera certifieringar för att säkerställa att hantverkaren (exempelvis elektriker eller VVS-montör) är behörig.
 • Försäkringar. Företaget eller den enskilde hantverkaren bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och ansvarsförsäkring.
 • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om företaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
 • Avtal. När du hittat ett badrumsföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.