Trädgårdsarkitekt

Gratis offert från Trädgårdsarkitekt i Gullspång kommun

Drömmer du om stora fruktträd, odlingslådor med grönsaker eller om bärbuskar och vackra blommor. BYGG.se har Trädgårdsarkitekt i Gullspång läner i vårt system, redo för att ta emot din offertförfrågan.

1. Berätta om ditt projekt

Vad vill du ha hjälp med?

Ritning/planering trägårdsdesign
Planering och utförande
Utförande av redan planerat arbete

Hur fungerar det?

Beskriv din förfrågan

Beskriv vad du behöver hjälp med så detaljerat som möjligt.

Förfrågan matchas

Vi granskar din förfrågan och matchar den mot rätt trädgårdsarkitekt i Gullspång.

Jämför offerter

Snart får du prisförslag från trädgårdsarkitekt i Gullspång – jämför offerterna.

Ett trädgårdsföretag arbetar med allt som rör trädgården, det kan handla om både större och mindre projekt som:

  • Schaktning. En typ av markarbete som innebär att man förbereder marken, exempelvis inför en byggnation eller för att plantera och odla.
  • Plantering. Trädgårdsföretag kan hjälpa till med plantering av växter, träd, buskar och blommor. Olika växtarter kan behöva olika typer av jord och förberedelse.
  • Gräsklippning. En vanlig tjänst för trädgårdsföretag är regelbunden gräsklippning, vilket kan vara bekvämt särskilt om gräsmattan är stor eller kuperad.
  • Häckklippning. Har du stora häckar kan det vara skönt att leja bort häckklippningen åt ett professionellt trädgårdsföretag som håller fint och ansar buskarna så att de växer tätare och jämnare.
  • Slyröjning. För att inte sly ska växa upp och skapa oreda eller försämra utsikten kan det vara aktuellt med slyröjning. Då röjs och avvecklas oönskade plantor och träd. Sly växer upp varje år och man behöver därför hålla efter med regelbunden slyröjning.
  • Trädgårdsarbete. Innefattar all typ av skötsel i trädgården, som skötsel av plantor, grönsaker och frukt. Till exempel kan trädgårdsarbete vara ogräsrensning, påfyllning av ny jord, plantering och att beskärning av buskar.
  • Arkitekt. Trädgårdsarkitekter planerar trädgårdar från grunden. Till exempel ritar, planerar och formger arkitekten ”gröna rum”. Trädgårdsarkitekten kan hjälpa till att välja ut växter och träd som passar kundens behov och önskemål och tar samtidigt hänsyn till tomtens förutsättningar (skuggig, solig eller bergig tomt samt klimatzon).
  • Trädfällning. Behöver du ta ner ett träd? Vissa trädgårdsföretag arbetar även med trädfällning, vilket innebär att utbildade och erfarna trädfällare, så kallade arborister, utför arbetet på ett fackmässigt sätt.
  • Vinterunderhåll. Vissa trädgårdsföretag hjälper till med vinterunderhåll i form av snöröjning, skottning och halkbekämpning.

Oavsett vilken del av trädgården du behöver hjälp med kan ett trädgårdsföretag hjälpa dig.

Bra att kontrollera innan du anlitar trädgårdsföretag

Beroende på vilken tjänst du behöver hjälp med finns det olika saker som är bra att kontrollera. Ska du anlita en trädgårdsarkitekt kan det exempelvis vara bra att se tidigare projekt samt läsa omdömen från tidigare kunder. Andra saker som är bra att kontrollera är:

  • F-skatt. Kontrollera att trädgårdsföretaget har F-skatt, det betyder att företaget är registrerat hos Skatteverket.
  • Anmärkningar. Hos Kronofogden kan du kontrollera om trädgårdsföretaget har tidigare betalningsanmärkningar eller har gått i konkurs.
  • Svarta listan. Kontrollera att trädgårdsföretaget inte finns med på Råd & Röns Svarta lista (företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut vid tvister).
  • Yrkesbevis. Beroende på vilken tjänst du anlitar kan det vara bra att kontrollera företagets behörighet, till exempel kan det vara bra att se ett motorsågskörkort nivå B om du anlitar trädfällare.
  • Försäkringar. Trädgårdsföretaget bör ha vissa försäkringar, bland annat en allrisk- och en ansvarsförsäkring.
  • Referenser. Ett bra sätt att bilda dig en uppfattning om trädgårdsföretaget är att begära referenser samt läsa omdömen om tidigare uppdrag.
  • Avtal. När du hittat ett trädgårdsföretag du vill anlita bör du vara noggrann med att skriva ett avtal som tydligt talar om vad som ska ingå. Här ska bland annat prisuppgifter, sluttid, projektets omfattning (exakt vad som ska göras) samt vad som inte ingår tydligt finnas med.

Gullspång kommun - En naturskön pärla i Västergötland

Gullspång kommun är en liten kommun belägen i nordöstra delen av Västra Götalands län, i landskapet Västergötland. Kommunen har en befolkning på cirka 5 200 invånare och sträcker sig över en yta på omkring 317 kvadratkilometer. Natursköna omgivningar präglar kommunen, med närhet till både Vänern och Skagern samt den vackra Tiveden nationalpark.

Geografiskt läge och angränsande kommuner

Gullspång kommun gränsar till flera andra kommuner i tre olika län. I norr angränsar kommunen till Kristinehamns kommun i Värmlands län. I öster finns Degerfors kommun och Laxå kommun i Örebro län. Söderut gränsar Gullspång till Töreboda kommun, och i sydväst till Mariestads kommun, båda i Västra Götalands län. I väster har kommunen en maritim gräns mot Säffle kommun i Värmlands län via Vänern.

Tätorter och bebyggelse

Kommunen består av flera tätorter, där de största är Gullspång, Hova och Otterbäcken. Trots att Gullspång är den största tätorten, är det Hova som fungerar som kommunens administrativa centrum. Bebyggelsen i kommunen är varierad, men präglas till stor del av småhus och villor. I tätorterna finns även flerbostadshus och lägenheter.

Boende och bostadsmarknad

Boendeformerna i Gullspång kommun domineras av småhus och villor, särskilt i de mindre orterna och på landsbygden. I tätorterna finns även hyresrätter och bostadsrätter. Det kommunala bostadsbolaget Gullspångsbostäder förvaltar omkring 300 lägenheter fördelade på områdena Gullspång, Otterbäcken och Hova.

Kommunen arbetar aktivt för att utveckla attraktiva boendemiljöer och har bland annat exploaterat nya bostadsområden som Sjögläntan i Otterbäcken, med sjönära tomter vid Vänern. Detta är en del i kommunens strategi att locka nya invånare och erbjuda attraktiva boendealternativ.

Näringsliv och pendling

Gullspång kommun har ett varierat näringsliv med både mindre och större företag. Många invånare pendlar också till arbete i närliggande större städer som Mariestad, Skövde, Kristinehamn och Örebro, tack vare kommunens strategiska läge och goda kommunikationer.

Sammanfattningsvis erbjuder Gullspång kommun en kombination av naturnära boende, småstadscharm och närhet till större arbetsmarknader, vilket gör den till en attraktiv plats för både boende och besökare.

Utnyttjat rotavdrag under 2013-2024

År Rotavdrag
2024 4 895 753kr
2023 4 104 852kr
2022 5 177 739kr
2021 4 961 941kr
2020 4 501 988kr
2019 3 772 318kr
2018 3 591 433kr
2017 3 369 349kr
2016 3 230 603kr
2015 8 710 205kr
2014 6 516 213kr
2013 6 519 336kr

Utnyttjat rutavdrag under 2013-2024

År Rutavdrag för Gullspångs kommun
2024 2 187 828kr
2023 2 036 167kr
2022 1 994 187kr
2021 1 782 668kr
2020 1 526 516kr
2019 1 592 765kr
2018 1 307 634kr
2017 1 352 888kr
2016 667 303kr
2015 589 326kr
2014 620 321kr
2013 649 644kr
Hitta din lokala expert

Beskriv projektet, matchas med experter och jämför offerter – helt gratis!

  • Mötesplats med 97 246 experter
  • Finns i hela landet
  • Gratis offertförfrågan
  • BYGG.se följer projektet från start till mål
  • Digitala avtal
  • Dokumenthantering av projektet
  • Kvalitetskontroll
Gratis offert
Gratis offerttjänst

Trädgårdsarkitekt baserat på ort