Lista: De 6 bästa och billigaste attefallshusen

BYGG.se BYGG.se / Lästid: ~5 minuter

Letar du efter ett prisvärt attefallshus? BYGG.se har samlat några av de bästa attefallshusen i den lägre prisklassen – för dig som har möjlighet att själv montera ditt attefallshus från byggsats eller endast söker ett enklare attefallshus som inte ska användas för boende året runt

.

Angela 17 från Hemfint

Hemfints husmodell Angela 17 kommer som byggsats med medföljande instruktioner för den händige, eller för anlitad snickare eller byggfirma. Attefallshus Angela 17 är ett lättmonterat och stabilt attefallshus av nordisk gran.

Huset kommer med en dörr med glaspartier och två fönster.

Var medveten om att det levereras obehandlat vilket gör att du som köpare själv måste behandla materialet med grundolja, täckfärg eller utegrundfärg samt klä taket med t.ex. takpapp för längre hållbarhet.

Material till anläggningen av grunden köps separat.

Huset levereras med fem års garanti.
Läs mer om Hemfints Angela 17 och se priser här.

Art 25 från Grönandal

Grönandals robusta stomme till attefallshus 25 Art levereras som byggsats för timmerstomme, något Grönandal gjort sig kända för. Attefallshusen passar fint in både på landet och på tomt med bostadshus i trä, och ger ett rustikt intryck. 25 Art har en byggyta på 25 kvadratmeter, i byggsatsen ingår gotar och lindrev. Frakt ingår ej när man köper attefallshus från Grönandal.

Tänk på att räkna in kostnaden för anläggning av grunden samt material som krävs för grund, färdigställande och inredning innan du beställer ditt attefallshus. 

Läs mer om Modell 25 Art från Grönandal och se priser här.

Jack från Polhus

Attefallshuset Jack från Polhus har tre rum och ett sovloft vilket ger en total golvyta på över 33 kvadratmeter. Polhus levererar sina hus som byggsats, materialet är inte behandlat vilket gör att du själv måste olja och måla, samt ytbelägga taket. Polhus menar att attefallshusen de levererar är så enkla att montera att även en mindre erfaren hemmafixare kan klara av arbetet. 

Flera av Polhus attefallshus kan beställas i olika tjocklekar samt med isolerglas till en extra kostnad. Det gör att man kan köpa ett attefallshus från Polhus som är anpassat för boende året runt.

Som med alla attefallshus som levereras som byggsats utan entreprenad ingår inte arbetet med grunden eller materialet för färdigställandet av grunden.

Läs mer om modellen Jack från Polhus och se priser här.

Funkis 1 från CA-boden

Attefallshuset Funkis 1 från CA-boden är just ett attefallshus i funkisstil, som skapats i längre och smalare modell för att kunna skapa avdelning inne i huset. Detta passar t.ex. den som söker en gäststuga med separat sovrum och kök eller matplats, eller för den som önskar bygga en skiljevägg och skapa två ingångar.

CA-bodens attefallshus är enkla att montera och furut kommer från de norrländska skogarna. Det är enkelt att köpa tillval som extra isolering om man önskar ett attefallshus som passar för mer permanent boende.

Attefallshuset kommer inte målat eller behandlat, ej heller med material till grund.

Läs mer om Funkis 1 från CA-boden och se priser här.

Oliver från Polhus

Precis som andra attefallshus från Polhus kan modellen Oliver beställas med tillval som tjockare väggar och isolerade fönster. Planlösningen är på 25 kvadratmeter med extra golvyta genom ett sovloft på nästan 10 kvadrat. Modellen har fönster i alla riktningar, högt i tak vid entré och generösa glasdörrar. Man kan med fördel bygga en altan framför attefallshuset för extra yta.

Polhus levererar gratis i hela landet och är stolta över sin snabba leveranstid av byggsatser till attefallshus.

Kom ihåg att räkna in kostnaden för grund, ytbeläggning och det obehandlade materialet, samt tiden för att färdigställa dessa.

Läs mer om modellen Oliver från Polhus och se priser här.

Bermuda från Hemfint

Denna byggsats från Hemfint är just under 24 kvadratmeter, kommer i ett knuttimrat utförande som gör attefallshuset stabilt och lätt att montera. Bermuda är tillverkad av nordisk gran och tjockleken på väggarna är 44 millimeter. Tak och golv är 18 millimeter och den totala golvytan är 19,3 kvadratmeter.

Dörr med generöst glasparti och två fönster medföljer när man köper modellen Bermuda. 

Grund och material till grund medföljer inte, inte heller takbeläggning. Väggar levereras obehandlade varför man måste måla dessa så snart som möjligt efter leverans.

Läs mer om attefallshuset Bermuda från Hemfint och se priser här.