6 lyxiga attefallshus vi drömmer om i sommar

BYGG.se BYGG.se / Lästid: ~5 minuter

Ett vackert attefallshus med totalentreprenad kan förgylla vilken trädgård som helst. Ett välbyggt attefallshus som kan användas för boende året runt kan även höja fastighetens värde vid försäljning eller skapa extra inkomst genom uthyrning. Ska du skaffa attefallshus så satsa på kvalitet, det brukar löna sig i längden!

Här är våra favoriter bland lyxiga attefallshus som vi drömmer om i sommar!

Pulpet P4 från Husverket

Med generösa panoramafönster och väl tilltagen takhöjd ger attefallshuset Pulpet P4 från Husverket en känsla av rymd. Attefallshuset är byggt i vinkel och har en total byggnadsyta om 25 kvadratmeter. Tack vare ett loft hamnar den totala golvytan på över 30 kvadratmeter.

Det är ett ljust och vackert attefallshus som kan levereras nyckelfärdigt med komplett kök, badrum, varmvattenberedare, element och ventilation. 

Genom Husverket kan man även välja att köpa modellen Pulpet P4 som klimatskal eller som nyckelfärdig modul, det vill säga utan markarbeten och färdig grund, eller på totalentreprenad där allt ingår, inklusive inkoppling av el, VVS och kontakt med kommun.

Läs mer om Pulpet P4 och se priser här.

H30 från Gimme Shelter

Attefallshuset H30 från Gimme Shelter har en byggyta på 30 kvadrat, vilket tillåts enligt de nya reglerna för attefallshus. Dessa hus kallas även bolundare. Planlösningen rymmer kök, vardagsrum (som även kan användas som sovrum) ett mindre badrum och loft med två sängplatser. Gimme Shelters hus är skapade för att vara lätta att placera mitt i naturen, även i svår terräng. Här kombineras de raka linjerna hos skandinavisk design med japansk estetik.

Attefallshuset skapar en känsla av närhet till naturen genom stora fönsterpartier, den upplyfta designen på terrassbjälklag med terrass som omger hela huset och de flyttbara solpanelerna som skyddar mot värme och vind.

Ytterligare fördel med husen från Gimme Shelter är hur enkla modulerna är att bygga till och kombinera. Husen kan växa med ökade behov.

Läs mer om H30 och se priser här.

Melissa från Modulhus

Melissa är ett attefallshus i klassisk stil och kustnära känsla. Attefallshuset är välisolerat och kommer med 3-glasfönster och möjlighet att installera golvvärme. Generösa glaspartier och takets utformning gör att attefallshuset passar in på de flesta tomter och har byggts för att kunna användas även vintertid.

Kök, hall och vardagsrum är luftigt och ovanför kök och badrum finns ett sovloft för extra kvadratmeter.

Husen från Modulhus kan fås i allt från 25 kvadratmeter upp till 40 kvadratmeter. Tänk på att bygglov krävs för byggnader över 30 kvadratmeter.

Köper man attefallshus från Modulhus ingår frakt. Modulhus erbjuder även möjlighet att köpa till arbetet med grunden för en nyckelfärdig upplevelse.

Läs mer om Melissa och se priser här.

Klassiskt från Sommarnöjen

Attefallshusen från Sommarnöjen är 30 kvadratmeter och kan fås i åtta olika planlösningar. Kunden kan bland annat påverka husets bredd och antal rum. Attefallshuset Klassiskt har interiör i naturmaterial, snickeribyggt kök, elegant badrum med golvvärme och äkta wienerspröjs på glaspartier. Helheten är ett klassiskt och vackert hus som passar in i de flesta miljöer.

Självklart är attefallshuset Klassiskt vinterisolerat och glaspartierna i massivt trä med isolerglas. Huset uppfyller energikraven och kan användas som boende året om.

Sommarnöjen levererar endast nyckelfärdiga hus med inredning, montering och målning komplett. Notera att frakt och transportarbete inte ingår och offereras individuellt.

Läs mer om Klassiskt och se priser här.

Orust 30 från Extrahuset

Attefallshuset Orust 30 från Extrahuset är en så kallad bolundare, ett attefallshus på 30 kvadratmeter som klarar alla höga krav från kommunen gällande energi och tillgänglighet. Planlösningarna anpassas efter kundens önskemål, sju timmars arkitekthjälp ingår vid köpet för att skapa ett unikt och kundanpassat attefallshus som levereras nyckelfärdigt.

Som tillval exteriört finns altandörr, brandklassificering, takkupa, solpaneler och spröjs. Tillval för interiören är bland annat trägolv, kaklad hall, luftvärmepump, kamin och golvvärme.

Genom Extrahusets totalentreprenad ingår pappersarbetet till kommunen, frakt, kran, plintgrund samt anslutning av el, vatten och avlopp för att kunden ska kunna känna sig helt trygg.

Läs mer om Orust och se priser här.

Tim 30 från Attefallsteamet

Ett ultramodernt och trendigt attefallshus från Attefallsteamet. Tim 30 är med sina 30 kvadratmeter en bolundare som passar den som vill ha utsikt. Attefallshuset kommer med 10 kvadratmeter loft med öppningsbart fönster. De stora fönsterpartierna skapar rymd i huset och kan skjutas upp för att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Badrum med golvvärme och klinker ingår. I vardagsrummet ingår trägolv och fullt utrustat kök.

Som tillval finns bland annat premiumkök, vitvaror för tvättstuga, värmepump och förbränningstoalett. Kostnader som tillkommer när man köper hus från Attefallsteamet är avgifter till kommunen, fraktavgift, kostnaden för grunden, samt el, vatten och avlopp.

Tim 30 kommer redo för vinterboende, med isolerad dörr och 3-glasfönster med spröjs samt oljefyllda radiatorer. Attefallshuset uppfyller kraven gällande tillgänglighet, brand och säkerhet och levereras nyckelfärdiga.

Läs mer om Tim 30 och se priser här.