Svenska byggarbetare toppar listan över korvätande yrken med ett snitt på 73 korvar per år. Det är betydligt mer än riksgenomsnittet på 47 korvar. Poliser tar andraplatsen med 63 korvar per år, följt av yrkeschaufförer, hantverkare och lagerarbetare.
Poliser leder däremot i frekvens, där 84 procent uppger att de äter korv minst en gång i månaden. Bland byggarbetare är motsvarande siffra 78 procent.
De äter minst korv
Längst ner på listan finns socionomer och hotell- och restauranganställda. Socionomer äter i snitt 39 korvar per år, och 15 procent uppger att de aldrig äter korv – den högsta siffran bland alla yrken.
Smakpreferenser
Korvtillbehören varierar mellan yrken. Yrkeschaufförer föredrar Bostongurka (23 procent, jämfört med rikssnittet på 13 procent), medan poliser ofta väljer räksallad (12 procent, rikssnittet 6 procent). Vegetarisk korv är ingen favorit bland byggarbetare eller poliser, där 0 procent uppgett detta som sin favorit.
Topp fem korvätande yrken
- Byggarbetare – 73 korvar per år
- Polis – 63 korvar per år
- Yrkeschaufför – 59 korvar per år
- Hantverkare – 57 korvar per år
- Lagerarbetare – 53 korvar per år
Undersökningen genomfördes i Kantar Medias webbpanel (Sifopanelen) under perioden 4–11 september 2024. Totalt intervjuades 3081 personer i åldern 16–79 år.