Sök jobb hos BYGG.se

Lediga jobb just nu (1):


Skribent till BYGG.se sökes

Är du intresserad av att bygga hus och att renovera? Brinner du för att skriva? Vill du skriva gör-det-själv artiklar, nyheter och andra typer av artiklar relaterade till hus och hem?

BYGG.se lanserades under 2020 och har på kort tid tagit sig högt upp i sökmotorerna. Vi söker nu efter en skribent som vill hjälpa till att lyfta BYGG.se till ännu högre höjder, till den heltäckande site vi har i planerna för alla som är intresserade av renovering och husbyggen!

Som skribent blir du navet runt vår sida för inspiration och artiklar där du ansvarar för innehållet. Tillsammans planerar vi vilket innehåll som ska produceras och därefter planerar du hur det ska paketeras, tar fram texter och bildmaterial.  

Det finns stor möjlighet för dig att själva forma din roll på det sättet som du vill – både vad gäller ansvarområden, arbetstider och anställningsform (frilansare eller anställd, deltid eller heltid). Vi sitter på ett kontorshotell vid Telefonplan, Stockholm men du kan jobba där det passar dig bäst. Det kommer dock krävas att vi träffas till och från.

Exempel på texter du kommer skriva:

1. Gör-det-själv artiklar. ”Hur byter jag träfasad”, ”Bygg en pergola”, ”Bygg din egen altan”, ”Måla dina gamla spegeldörrar” osv.
2. Prisguider. ”Vad kostar det att lägga plåttak”, ”Vad kostar det att isolera taket”
3. Råd & Tips. ”10 saker du bör tänka på när du ska byta tak”, ”Gjuta platta: 8 tips”, ”Putsa hus: Här är 8 saker du ska tänka på”, ”Att tänka på vid byggnadsvård i badrum”, ”Dags för motorsåg – tips för dig som ska använda motorsåg”, ”5 saker du ska ta med dig i ett möte med en arkitekt”
4. Bäst i test. Jämföra produkter och skriva en bäst-i-test artikel. ”Bästa motorsågen”, ”Bästa cirkelsågen”
5. Blogg ”6 lyxiga attefallshus vi drömmer om i sommar”, ”Förstå de nya reglerna för attefallshus 2020”, ”Inred ett helt hem på 30 kvadrat”
6. Hemsidetexter, mer generella texter till hemsida. Beskrivande texter om tex ”Carport”, ”Garage”, ”Enplanshus”, ”Attefallshus” och hustillverkare.

Vad vi tror du behöver för att lyckas i denna roll är:

  • Du talar och skriver perfekt svenska
  • Du har en god känsla för vad som är en bra text
  • Du har ett intresse för husrenovering och husbyggen
  • Du har förmågan och kunskapen att skriva inspirerande instruktioner till bygg- och hemmafixarprojekt (gör-det-själv artiklar)
  • Du kan hantera många bollar i luften
  • Du är strukturerad och kreativ

Du får även ha erfarenhet av WordPress eller andra CMS-verktyg och grundläggande kunskaper i Google Analytics.

Ansök genom att skicka ett mail till jobb@bygg.se där du berättar om dig själv, dina kunskaper, ungefärligt löneanspråk samt vilken typ av jobb du är intresserad av (heltid, deltid).

Start är omgående.