Oval pool

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~2 minuter

Ovala pooler har mjuka former och passar ofta bra i lummigare omgivningar, till exempel en trädgård med träd och buskar. Poolens ovala form gör den enkel att gå runt, samtidigt som det finns ett stort utbud liner och tillbehör till poolformen.

Fördelar med oval pool

Den ovala poolformen gör att den enklare smälter in i omgivningen. Den passar extra bra i trädgårdar med små rabatter, träd och buskar. Då blir den ovala poolen som en liten damm. En rektangulär pool hade kunnat kännas för hård och kantig. Rektangulära pooler är dessutom bekväma att motionssimma i eftersom de har en naturlig sväng. Den ovala formen gör att poolen känns större, trots att den är förhållandevis liten.

En annan fördel med en oval poolform är att cirkulationen av vattnet fungerar bättre än i en kantig pool. Det gör att vattnet snabbt rengörs med kemikalier som tillsätts eftersom vattnet fritt kan cirkulera i poolen.

Nackdelar med oval pool

Ovala pooler är ovanligare än rektangulära. Det innebär att det inte finns lika många tillbehör, som liner och poolskydd, som för den rektangulära formen. Det finns ändå många valmöjligheter. Ovala pooler i standardstorlek är inte så ovanliga och det brukar inte vara några problem att hitta poolskydd och liner till dem. Installationen av trappan kan bli något svårare med den mjuka formen än att montera en trappa i en kantig pool.

Ger ett smäckrare intryck

En rektangulär pool är den vanligaste typen av pool och passar ofta bra i en stor trädgård. Men den kantiga formen kan kännas störande och för synlig. Då kan det passa bättre med en oval pool. Även om poolen är stor skapar de rundade hörnen ett smäckrare intryck som gör att poolen smälter in bättre, oavsett om den är nedsänkt i altanen eller nedgrävd i trädgården.

Vanliga frågor och svar

En oval pool ger ofta ett smäckrare utseende i trädgården då dess mjuka former smälter in i omgivningen.

Oval pool är bra om du har en lummig trädgård med buskar, träd och rabatter. Då smälter den ovala formen in bättre än exempelvis en rektangulär pool som kan kännas för kantig. Vattnet cirkulerar också lättare i en oval pool, vilket förenklar rengöringen.

Det är en smaksak, det går att motionssimma i bägge typerna av pool. Den rektangulära poolen är vanligare och det finns därför ett större utbud tillbehör till den, som poolskydd och liner. Den ovala poolen ger däremot ett mjukare intryck och smälter bättre in i omgivningen, särskilt om den omges av träd och buskar.