Bygg ditt eget hus med Movehomes nya och enkla verktyg

Matilda Nobel Matilda Nobel / Lästid: ~3 minuter

Har du ingen bygg- eller ritvana men vill ändå utforma ditt eget hus? Inga problem. Med hjälp av Movehomes uppgraderade tjänst Bygg online kan du utforma ditt drömhus på bara några minuter.

I den nya tjänsten Bygg Online är det möjligt att ”röra sig” inuti de olika husmodellerna och testa olika material på ytskikt, bänkskivor och en mängd detaljer, till exempel beslag. Tidigare var det möjligt att prova olika färger och material, men skillnaden nu är att det går att ”vandra runt” i husets olika rum och omgående se hur husets utseende förändras när du väljer olika val.

Movehome har erbjudit potentiella husköpare ett ”byggverktyg” i flera år, de var först i Sverige med att lansera husbyggarverktyget. Med deras nya Bygg online-tjänst går det att få en mer realistisk uppfattning om hur det känns och ser ut eftersom du kan se alla rum i 360ᐤ genom att rotera vyn. Det är en stor fördel för alla som går i tankarna på att bygga och köpa hus.

Under år 2016 planerades över 6 000 hus genom företagets äldre utgåva av Bygg online.

Så här utformar du ditt hus med Bygg online

Det tar bara några minuter att utforma ett hus i Bygg online, så här går det till:

  1. Välj husmodell. Utgå från en av Movehomes husmodeller och klicka på ”Bygg online”.
  2. Designa exteriören. Du kan välja mellan flera olika material för husets utsida, till exempel liggande panel eller putsad fasad. Du kan också experimentera med olika takfärger, typ av fönster samt om du vill spegelvända huset.
  3. Designa interiören. På husets insida kan du nu välja färg och material rum för rum. Om du klickar på ”kök” kan du välja material på bänkskiva, färg på köksskåp, golv och väggar samt vilka vitvaror du vill ha. Klickar du på knappen ”Utforska interiören” öppnas en 360 graders vy där du kan se dig omkring i köket (eller vilket rum du nu håller på att utforma).
  4. Pris. Om du anger i vilken kommun du ska bygga får du prisförslag allteftersom du gör dina olika tillval.
  5. Sidvy. När du är färdig med att utforma huset kan du spara ner designen och skicka den till en av Movehomes säljare eller till din partner eller dina vänner. Du kan även dela huset på sociala medier. När du är klar får du en sammanställning över alla tillval du gjort för att få en bättre prisuppfattning. Om du är nöjd kan du gå vidare genom att boka in ett möte med en säljare.

Testa att bygga ditt drömhus!

Om Movehome

Movehome marknadsförs, säljs och tillverkas av Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare. Verktyget Bygg online är en smart och praktisk tjänst som kännetecknar Movehomes filosofi.